Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:59 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, audiat azi prin videoconferinţă?

ro

02 Jun, 2016 00:00 1060 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ar putea fi audiat azi din spatele gratiilor, prin videoconferinţă.
 
Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, învestită cu soluţionarea unuia dintre cele şase dosare ale şefului CJC, a decis, la termenul din data de 24 mai, efectuarea unor verificări la Penitenciarul Spital Poarta Albă, respectiv la Arestul Poliţiei Constanţa, cu privire la posibilitatea audierii lui Nicuşor Constantinescu prin videoconferinţă, în măsura în care nu va fi transportabil la termenul de judecată de azi.
 
Printre inculpaţii cauzei se află Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean, Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (în prezent, suspendat din funcţie), Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, şi Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în arest preventiv, măsura fiind dispusă în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Această cauză a avut termen ieri, însă în faţa instanţei nu s-a prezentat nici şeful CJC (din cauze medicale) şi nici avocatul său, Marius Mocanu. Cel din urmă a fost amendat cu suma de 5.000 de lei. Dosarul a fost amânat pentru luni, când Nicuşor Constantinescu ar putea fi reprezentat de un avocat din oficiu, dacă Marius Mocanu nu se va prezenta.
 
Audierea lui Nicuşor Constantinescu este ultima procedură din dosarul CMZ, după care instanţa va pronunţa o decizie finală.
 
În acest context menţionăm că Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, l-a condamnat pe Nicuşor Constantinescu la 3,6 ani de închisoare cu executare.   
 
Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4), şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii