Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moartea unui tânăr salvamar, Faraon şi problema asigurărilor bulgăreşti

ro

18 Nov, 2011 01:00 3125 Marime text

faraon - ion andrei.jpgMagistraţii Judecătoriei Constanţa au redeschis dosarul accidentului rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa un tânăr salvamar - Bogdan Andrei Ion, de 22 de ani, din Constanţa.

O dată cu producerea acestui tragic eveniment, Florian Faraon, lucrător în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, şi-a distrus cariera de om al legii, pentru că a părăsit locul accidentului fără a avea acceptul colegilor de la Serviciul Rutier Constanţa. Dat fiind că automobil condus de poliţistul Faraon era înmatriculat în Bulgaria, instanţa de judecată a amânat dosarul cauzei pentru începutul anului viitor.

faraon-inmormantaresalvamarAndreiIonBogdan56.jpgÎn cadrul ultimei şedinţe, magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus emiterea unei adrese către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România pentru a comunica dacă SC Uniqa Asigurări SA reprezintă interesele în mod definitiv ale societăţii de asigurare din Bulgaria. Pentru comunicarea datelor solicitate, judecătorii au acordat un nou termen de judecată. Conform datelor oficiale, în această cauză Florian Faraon are calitatea de inculpat, în timp ce Emil Ion, Camelia Ion şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sunt constituite părţi civile. Tragicul accident rutier a avut loc pe data de 23 mai 2010. La vremea respectivă, reprezentanţii Serviciului Rutier Constanţa au precizat că Florian Faraon, poliţist al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, a condus un autoturism marca Opel, înmatriculat în Bulgaria, pe strada Soveja. În momentul în care a ajuns în zona complexului Eden, Florian Faraon l-a accidentat grav pe Bogdan Andrei Ion, de 22 de ani, din Constanţa, care, potrivit rutieriştilor, se afla pe partea carosabilă. În ciuda eforturilor depuse de medici, Bogdan Andrei Ion a decedat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Deşi nu era el vinovat de producerea accidentului, agentul şef principal Florian Faraon a părăsit locul accidentului fără a avea încuviinţarea lucrătorilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii