Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitu, amendat in dosarul lui Sarafu

ro

13 Mar, 2009 03:32 2036 Marime text
Răsturnare de caz în procesul în care Doru Aita, Stila Sarafu şi Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, sunt judecaţi pentru vătămare corporală gravă, după ce Usein Sali a susţinut că a fost agresat de cei trei, în august 2006. Instanţa i-a audiat ieri, ca martori, pe Ionuţ Vanghelici, Nicuşor Vâlcu, zis Sânge, şi pe Gheorghe Chirieac Aristocrates, zis Arinel. La polul opus, Miţu Vasea a fost amendat de instanţă cu suma de 500 de lei, pentru că nu s-a prezentat ca martor.

În lumina declaraţiilor celor trei, care sunt prieteni cu acuzaţii, faptele care li se impută lui Tomescu, Sarafu şi Aita par a fi un simplu scenariu al părţii vătămate, Usein Sali. De menţionat că acesta din urmă a lipsit de la înfăţişare. Potrivit actelor înainte la dosarul cauzei, Sali a reziliat contractul de asistenţă pe care îl avea cu avocatul său, încă din luna ianuarie. La termenul de ieri, fostul avocat al lui Usein Sali a solicitat amânarea procesului, pentru ca bărbatul să aibă timp să-şi angajeze un nou avocat. Cererea a fost respinsă de instanţă, pe motiv că partea vătămată ar fi beneficiat de acest răgaz încă din luna ianuarie. Primul audiat a fost Arinel, care, în vorbe numai de el ştiute şi înţelese, a spus că nu-şi menţine declaraţiile date iniţial la poliţie, pe motiv că era beat în acele momente. „Nu ştiu dacă a existat vreun conflict între Usein Sali şi cei trei acuzaţi", a spus Arinel. „Când am dat declaraţiile la poliţie mă aflam în stare de ebrietate şi avusesem un conflict cu alte persoane în aceeaşi seară", a zis martorul. Totodată, acesta a precizat că îl ştie pe Doru Aita de 15 ani, pentru că sunt vecini, pe Petrică Tomescu de cinci ani, iar pe Stila Sarafu îl cunoaşte din copilărie. „Dându-mi seama, după câteva zile, că le fac rău prietenilor mei prin declaraţiile privind implicarea în incidentul cu Usein Sali, m-a dus la poliţie, să le retrag", a adăugat bărbatul. Mai mult, acesta a explicat că ar fi fost îndemnat de partea vătămată să declare împotriva celor trei.

Conflictul, un „scenariu"

„În seara respectivă, m-am întâlnit cu Usein Sali şi mi-a zis că, dacă tot voi scoate certificat medico-legal în urma conflictului cu alte persoane, să mă constitui parte vătămată în dosarul său, împotriva celor trei, cărora le purta duşmănie". Totodată, Arinel a zis că ştie de la Usein Sali că nu s-ar fi petrecut în realitate conflictul pe care acesta l-a reclamat şi că „în declaraţiile de la poliţie am descris scenariul inventat de el". Nu în ultimul rând, martorul a declarat că, în momentul în care se afla în arestul IPJ, Sali i-ar fi promis să-i aducă pachete dacă-şi menţine declaraţiile date iniţial. Următorii audiaţi, Nicuşor Vâlcu şi Ionuţ Vanghelici, au negat, de asemenea, că ar fi participat sau că ar fi auzit de un conflict între Aita, Tomescu, Sarafu şi Usein Sali. Instanţa a dispus amendarea lui Miţu Vasea cu 500 de lei, pentru că a lipsit nejustificat, deşi era martor. Pentru termenul viitor au fost citaţi Aurelian Boşcăneanu, Sunan Emurla, Florin Sîrbu şi Omer Memur.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii