Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:19 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de Interne spune ce se schimbă din 15 mai. Despre declarația pe proprie răspundere, amenzi și ieșirea din localitate

ro

09 May, 2020 07:28 7375 Marime text
Marcel Ion Vela, ministrul Afacerilor Interne a anunțat aseară la Dig24 că planul de măsuri propus pentru perioada de după 15 mai va fi adus la cunoștința publicului, care poate veni și cu eventuale propuneri de îmbunătățire.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții”, a declarat Marcel Vela pentru Digi24.
 
Același lucru l-a spus și despre posibilitatea de părăsire a localității: „Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”. 
 
El a completat și că vor fi date amenzi pentru încălcarea viitoarelor reguli.
 
„Măsurile vor avea și sancțiuni, în baza legilor care sancționează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situații de Urgență”, a mai precizat ministrul.
 
Marcel Vela a completat în acest context că decizia CCR prin care au fost declarate neconstituționale amenzile date pe baza ordonanțelor militare „afectează România”.
 
„Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive”, a spus ministrul.
În privința măsurilor concrete care se vor lua, Marcel Vela a anunțat că lista acestora va fi făcută publică, astfel ca oamenii să ia cunoștință din timp și să vină cu eventuale propuneri de îmbunătățire.

 
Ministrul a dat câteva exemple pentru saloanele de înfrumusețare, care vor trebui să se doteze cu materiale de igienă și să respecte măsuri de distanțare.

 
De asemenea, firmele cu mai mult de 50 de angajați, unde lumea se va întoarce la muncă, vor trebui să decaleze programul acestora.

 
„Dacă o firmă are 60 de angajați, vor veni 20 de la ora 7.00, 20 de la ora 8.00 și 20 de la ora 9.00, astfel încât să nu se creeze presiune pe mijloacele de transport în comun”, a dat un exemplu Marcel Vela.

Sursa foto: Facebook/Marcel Ion Vela
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea Mrc 09 May, 2020 07:48 Dacă te-a prins pandemia într-un județ și trebuie să ajungi în alt județ unde ai domiciliu, după 15 Mai cum se procedează cu deplasarea?