Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instituția Prefectului județul Constanța Precizări importante despre declarația pe propria răspundere

ro

21 Nov, 2020 12:32 6785 Marime text
  • În ultimele ore au apărut mai  multe aplicații care genereaza declarații pe propria răspundere, însă nerecunoscute de forțele de ordine.
  • Declarația poate fi tipizată sau redactată de mana cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip (numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării)

UPDATE

Urmare a multiplelor solicitări care susțin varianta prezentării declarației pe proprie răspundere și pe telefon/tabletă, a fost acceptat ca documentul (fie tipizat, fie scris de mână), să poată fi pozat după completare și arătat organelor de control, direct de pe telefon/tabletă. În continuare, important de menționat este faptul că NU vor fi luate în considerare declarațiile pe proprie răspundere generate prin diverse aplicații neavizate.


În ultimele ore, în mediul online au apărut mai multe aplicații care generează declarații pe proprie răspundere. Facem precizarea că astfel de aplicații nu sunt recunoscute de forțele de ordine, nu respectă prevederile ordinului de carantinare și nu există garanția faptului că dezvoltatorii aplicațiilor au dreptul să fie operatori de date cu caracter personal.

"Reiterăm faptul că poate fi folosită declarația pe proprie răspundere tipizată sau poate fi redactată și de mână, cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip (numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării), necesitând totodată semnătura olografă a titularului", precizează Instituția Prefectului- Județul Constanța.

Citește și: Constanța în carantină Declarația pe propria răspundere. Cum arată (document)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihu ANA 21 Nov, 2020 15:46 Nu vad stipulate activitati fizice in apropierea locuintei si actvitati in aer liber cu animalul de companie! Ce casuta bifam?