Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mezei, în apărarea angajatului acuzat de contrabandă "O să ajungem să ne fie frică dacă avem săpun Lux în casă"

ro

15 Feb, 2011 00:00 3460 Marime text
mezei in apararea angajatului acuzat de contrabandao sa ajungem sa ne fie frica daca avem sapun lux in
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eugen 15 Feb, 2011 19:07 Domnule cdt Mezei, sunt si eu comandant de nava si inca activ. Cred ca stiti prea bine cum lucreaza subordonatii dumneavoastra si alte "organe" din porturile romanesti. M-a ferit Cel de Sus sa mai ajung intr-un port romanesc, ucrainean sau rusesc de mult timp. Ceea ce se face la controalele de sosire in porturile romanesti se aseamana sau uneori depaseste ceea ce se intampla in porturile din Golful Guineea, renumite pentru jecmaneala autoritatilor. Informatiile sunt primite de la membri de echipaj (romani si straini), care au trecut prin portul Constanta de curand, dar si de la colegi comandanti de alte natii, care m-au pus intr-o situatie penibila atunci cand au povestit de fata cu terti (agenti, superintendenti, reprezentanti ai armatorului) prin ce au trecut in Romania, cand au fost nevoiti sa "decarteze" si pentru simplul fapt ca au ajuns intr-un port romanesc. Ceea ce fac unii dintre subordonatii dumneavoastra si colegii lor de echipa de control poate fi incadrat si la contrabanda, atunci cand bunurile primite drept "cadou" sunt vandute, dar incadrarea corecta este alta. Nu sunt expert in drept, dar cred ca se numeste santaj fata de comandantii si echipajele navelor, abuz in functie, obtinerea de venituri necuvenite si altele asemanatoare. Sunt sigur ca sunteti la curent cu toate aceste aspecte ale activitatii "organelor de control" din portul Constanta. Daca doriti sa fiti credibil in continuare, rugantea mea este sa faceti curat in "ograda" dumneavoastra iar Capitania, prin ofiterii ei, sa-si indeplineasca doar obligatiunile prevazute de lege.
  • dillinger 15 Feb, 2011 15:18 taci, tot portul stie cata spaga ia capitania de la nave, chiar nu te mai controlezi
  • Jaful de la nave 15 Feb, 2011 09:06 Am venit cu nava acum ceva zile si controlul de la sosire format din PCTF, Vama si Capitanie pur si simplu l-a jefuit pe Comandant de tigari si fara vreun motiv anume. Nava venea dintr-o tara Araba dar nici nu se compara acolo cu ceea ce se intampla aici si desi se astepta pt ca s-a dus vestea Comandantul (European) a ramas uimit de amploarea hotiei pe fata. Apoi in urmatoarele zile au curs controalele inchipuite, de toate felurile toti cerand de la bani la tigari, alimente s-au motorina. Aceasta practica este f veche dar nimeni n-am vazut sa ia vreo masura pana acum ba dimpotriva si Domnul Mezei stie foarte bine. Este normal si in orice port se dau mici atentii dar in stadiul in care s-a ajuns la noi numai este nici macar cersetorie ci Jaf pe fata!
  • AMIRALU` DE CARTON 14 Feb, 2011 23:16 Vezi ca de ce iti este frica nu scapi ... TIC-TAC, TIC-TAC, TIC-TAC .... noi speram sa se afle adevarul si sa fie pedepsiti TOTI vinovatii, tu???