Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş Consilierii superiori de la Finanţele Publice rămân în arest

ro

11 Jun, 2014 00:00 3062 Marime text
Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş, consilieri superiori în Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, rămân în arest.

Decizia este definitivă şi a fost luată, ieri, de judecătorul Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa. Toropu şi Bolchiş sunt cercetaţi de procurorul Sorin Constantinescu, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru luare de mită. Procurorii susţin că, „în cursul lunii martie, la efectuarea inspecţiei fiscale parţiale la o persoană fizică (denunţător), prilejuită de cererea formulată de aceasta de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru perioada 1 martie 2012 - 31 ianuarie, inculpaţii Toropu şi Bolchiş i-au pretins denunţătorului un procent de 10% din suma totală la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 de lei cu titlu de mită“. În schimbul banilor, consilierii ar fi trebuit să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu, respectiv să efectueze controlul şi să faciliteze, astfel, obţinerea, de către denunţător, a sumei solicitate cu titlu de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (313.000 de lei). Fără această verificare, finalizată cu Raportul de inspecţie fiscală din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuată. DNA mai arată că, în contextul celor mai sus precizate, denunţătorul a acceptat propunerea formulată de inculpaţi şi, la indicaţia lui Toropu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranşe, ambele plătite în cursul lunii martie, prima în valoare de 15.000 de lei, iar cea de-a doua, în valoare de 16.300 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • unul care stie tot 11 Jun, 2014 04:21 ce oameni ai? astia sunt spagagiii protejati si care aduc bani! mai urmeaza! Ha, ha,ha