Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:55 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control judiciar modificat pentru un consilier superior din Finanţele Publice Constanţa (rechizitoriu)

ro

06 Oct, 2015 00:00 787 Marime text


Decizie definitivă pentru Marius Valeriu Toropu, consilier superior la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa!
 
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a dispus modificarea controlului judiciar în sensul înlăturării obligaţiei de a nu părăsi limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar şi instituirii în sarcina acestuia a obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a României.
 
Toropu a fost condamnat de Laura Monica Tănase, judecător al Tribunalului Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare. Judecată în aceeaşi cauză, Alexandra Bolchiş, consilier superior al AJFP Constanţa, a fost achitată. Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, potrivit cărora, „în data de 13.03.2014 sau 14.03.2014, inculpații Toropu Marius Valeriu și Bolchiș Alexandra au efectuat o inspecţie fiscală parţială la o persoană fizică (denunțător în cauză), prilejuită de cererea formulată de aceasta, în legătură cu rambursarea taxei pe valoarea adăugată pentru perioada 1.03.2012 -31.01.2014“.
 
„În timpul efectuării controlului sus-menţionat, cei doi inculpaţi i-au pretins denunţătorului, pentru a-i facilita obţinerea banilor solicitaţi, un procent de 10% din suma totală la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 RON cu titlu de mită, din suma totală de 313.000 RON. Fără această verificare, finalizată cu Raportul de inspecţie fiscală din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuată. Denunţătorul a acceptat propunerea formulată de inculpaţi şi, la indicaţia inculpatului Toropu Marius Valeriu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranşe, ambele plătite în cursul lunii martie 2014, prima în valoare de 15.000 de lei, iar cea de-a doua, în valoare de 16.300 de lei. La indicaţiile aceluiaşi inculpat, banii au fost plasaţi, de fiecare dată, în câte un autoturism“, se mai arată în rechizitoriul DNA.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş, consilieri superiori ai Finanţelor Publice Constanţa (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii