Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:03 15 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Dia rămâne sub control judiciar Acuzat de contrabandă alături de alte şapte persoane

ro

20 Nov, 2015 00:00 1346 Marime text


Magistraţii Judecătoriei Constanţa au constatat, ieri, legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luate faţă de Ismet Sadîc, Gheorghe Nicolae, Dumitru Vlăduţ Dona, Costel Ştefan Nicolae, Nihal Ismail şi Ahmed Mahmoud Mohamed Selim Negm, măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată sub acelaşi aspect, cel târziu până la data de 18 decembrie.
 
Totodată, judecătorii constănţeni au respins cererile privind revocarea sau înlocuirea acestei măsuri cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulate de avocaţii inculpaţilor Ismet Sadîc, Gheorghe Nicolae, Costel Ştefan Nicolae şi Nihal Ismail, ca neîntemeiate.
 
De asemenea, magistraţii au respins, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Ahmed Mahmoud Mohamed Selim Negm privind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune. S-a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luate faţă de inculpaţii Gheorghe Dinu şi Marian Dia, măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată sub acelaşi aspect cel târziu până la data de 17 ianuarie 2016.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim că în sarcina inculpaţilor s-a reţinut: „În perioada iulie - septembrie 2015, inculpatul Sadâc Ismet a produs, la locuinţa sa din municipiul Bucureşti, strada Maria Rosetti numărul 21, sector 2, ţigarete, cu scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă“.
 
„În data de 7 iulie, acesta împreună cu Dumitru Vlăduţ Dona au preluat de la locuinţa numitului Negm Mahmoud Mohamed Selim din Bucureşti cantitatea de 504 pachete conţinând un număr de 10.080 de ţigarete de contrabandă marca «Plugarul», pe care au transportat-o în acelaşi oraş, în parcarea complexului comercial IKEA, unde au vândut-o unor persoane din Constanţa, legătura dintre acestea şi numitul Sadâc Ismet fiind intermediată de numitul Dia Marian“, arată procurorii.
 
„În data de 9 iulie, inculpatul Dona Dumitru Vlăduţ a deţinut şi transportat din Bucureşti în Constanţa inculpatului Ismail Nihal trei baxuri ţigarete a câte 500 de pachete, fiecare conţinând un număr total de 30.000 de ţigarete de contrabandă.
 
Totodată, în data de 2 septembrie, inculpaţii Sadâc Ismet, Dinu Gheorghe, Nicolae Gheorghe şi Nicolae Costel-Ştefan au deţinut şi transportat în Bucureşti, în parcarea complexului comercial IKEA, cantitatea de cinci cutii din carton a câte 624 de pachete, fiecare conţinând un număr total de 62.400 de ţigarete de contrabandă marca «Plugarul», precum şi 4.400 de ţigarete de contrabandă marca «Imperator» şi 3.000 de ţigarete de contrabandă marca «Cartel», pe care au vândut-o unor persoane din Constanţa, ocazie cu care organele de poliţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, mai arată procurorii.
 
„În cauză au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, atât pe raza municipiului Constanţa, cât şi pe raza municipiului Bucureşti, ocazie cu care la locuinţa inculpatului Sadâc Ismet au fost identificate un aparat de umplut tuburi goale cu tutun, cantitatea aproximativă de ½ kg tutun şi 330 de ţigarete“, potrivit procurorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii