Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marea liniştită nu formează marinari iscusiţi" Agenţii din scandalul „Mafia de la Rutieră", reprofilaţi pe Marină

ro

14 Mar, 2011 02:04 4409 Marime text
Marina_Mircea_Daniel_Andrei_02.jpgPoliţistul Elvin Cadîr a intrat la facultate cu media de bacalaureat 9,21, situându-se astfel pe locul 7, în timp ce colegul său de muncă, agentul Daniel Andrei Mircea, a promovat cu media 8,44, fiind clasat pe locul 31 în lista candidaţilor admişi

Cercetaţi cu mare tam-tam pentru fapte de corupţie, doi dintre agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa luaţi pe sus de mascaţii DGA în vara anului 2009 sub acuzaţii de luare de mită şi alte infracţiuni, se reprofilează profesional. La un an de la izbucnirea în presă a scandalului „Mafia de la Rutieră", agenţii de poliţie Elvin Cadîr şi Daniel Andrei Mircea s-au înscris la Marină. Foarte interesant, ei sunt colegi de an şi de specializare cu Marian Daniel Istrate, individ de asemenea cercetat penal, fiind acuzat de procurorii piteşteni că ar fi complicele particularului Gheorghe Pufleanu, în afacerile nelegale cu alcool pe care acesta le-ar fi practicat.

În luna iulie 2010, agenţii de poliţie Elvin Cadîr şi Daniel Andrei Mircea au fost declaraţi „admişi" la Specializarea „Navigaţie şi Transport Maritim şi Fluvial" a unei facultăţi de profil, forma de învăţământ fiind cu frecvenţă redusă. Conform documentelor instituţiei de învăţământ, Elvin Cadîr a intrat la facultate cu media de bacalaureat 9,21, situându-se astfel pe locul 7. Colegul său de muncă, agentul Daniel Andrei Mircea, a promovat cu media 8,44, fiind clasat pe locul 31 în lista candidaţilor admişi. Nu în ultimul rând, un alt nume care atrage atenţia în tabelul noilor studenţi de la Marină este cel al lui Marian Daniel Istrate, înscris la facultate cu media de bacalaureat 7,41 şi clasat pe locul 90 din 205 candidaţi admişi.

Acuzaţi de fapte de corupţie

Foarte interesant, agenţii Elvin Cadîr şi Daniel Andrei Mircea din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa erau acuzaţi în 2009 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa de comiterea mai multor fapte de corupţie. Infracţiunile ce li se imputau erau variate, pornind de la luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual şi până la „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii". De menţionat că poliţiştii erau cercetaţi alături de mai mulţi colegi de-ai lor, actele de urmărire penală desfăşurate împotriva lor fiind declarate ulterior nule, de către judecătorii Curţii de Apel Constanţa. De altfel, acesta a fost argumentul prin care cei doi poliţişti au scăpat de arest, după ce judecătorii Tribunalului Constanţa şi cei ai Curţii de Apel Constanţa păreau să joace ping-pong cu dosarul lor. Chiar şi aşa, în prezent agenţii sunt puşi la dispoziţie, salariul încasat de la Poliţie pentru munca depusă fiindu-le înjumătăţit. Cercetările sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Cercetaţi pentru contrabandă cu alcool

În ceea ce-l priveşte pe Marian Daniel Istrate, acesta s-a aflat pe lista neagră a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti care, în luna aprilie 2010 au cerut arestarea sa, alături de Gheorghe Pufleanu şi alţi suspecţi, sub acuzaţiile de contrabandă cu alcool. Este de menţionat însă că, de la bun început, judecătorii - mai întâi cei ai Judecătoriei Piteşti, iar apoi cei din cadrul Tribunalului Argeş - au respins propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lui Pufleanu şi Istrate. Decizia a rămas definitivă în aceeaşi lună, cei doi având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu fără încuviinţarea instanţei. Ulterior, măsura a fost înlocuită cu interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea judecătorilor. La acest moment, dosarul nu a fost încă trimis pe rolul instanţelor, aflându-se încă în lucru la procurori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii