Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:50 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Vela despre noile culori ale mașinilor de poliție, dotări și motivele acestor schimbări

ro

16 Jul, 2020 06:35 23402 Marime text
 
  • Poliția Română își schimbă culorile, pentru a se adapta la culorile utilizate de alte state din Uniunea Europeană, potrivit Observatornews.

Marcel Vela, ministrul de Interne: O să vedeți, cât de curând, că polițiștii vor arăta altfel în stradă. O redefinire a Poliției, o delimitare clară a competențelor, înseamnă o adevărată reformă.

"Vom achiziţiona şi armament nou, de ultimă generaţie", a mai spus ministrul la Observator.  


Motivul este dorinţa administraţiei de a evita orice asemănare între agenţii Poliţiei Locale şi cei ai Poliţiei naţionale. Un conflict care fierbe de ceva timp între polițiștii din stradă.

Decizia luată a fost inspirată de la Poliţia germană. În curând o să observați diferențele și nu doar în ceea ce privește autospecialele, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela, în exclusivitate pentru Observator.
 

Ministrul de Interne anunță că polițiștii vor beneficia de armament nou și dotări de ultimă generație.
 
O reformă care vine după confuziile și disputele din stradă între polițiștii naționali și cei de la Poliția Locală.

De la asemănările dintre mașini și dintre uniforme, până la diferențele de competență și de salariu- bugetele primăriilor fiind de multe ori mai "darnice" cu polițiștii locali.

 
Marcel Vela, ministrul de Interne: Se face această nouă colantare în prețul inițial pentru mașinile noi. Pentru celelalte intră în costurile normale. Când se refac branduirile se fac în forma nouă. O să achiziționăm și bastoane cu șocuri electrice și, în contextul pandemiei, căști cu vizetă, pentru a-i proteja.
 
 
Marcel Vela, ministrul de Interne:
Înseamnă o diferenţiere vizuală între Poliţia Naţională şi Poliţia Locală pentru că de prea multe ori s-au făcut confuzii şi aceste confuzii nu au făcut bine nici Poliţiei Locale, nici Poliţiei naţionale. Etapizat vor fi toate mașinile recolantate, dar toate cele noi vor fi recolantate în noua formă. Rebranduirea înseamnă mai mult de atât. Înseamnă o reorganizare, o redefinire a Poliţiei, o delimitare clară a competenţelor, înseamnă o adevărată reformă. Am demarat această acţiune de a achiziţiona maşini noi, autoturisme şi autoutilitare în dotarea Ministerului. Vom achiziţiona şi armament nou, de ultimă generaţie.
În paralel, pentru intervenţii graduale, o să achiziţionăm şi bastoane cu şocuri electrice. Acum, în această perioadă de pandemie, o să dotăm poliţiştii şi cu căşti cu vizetă pentru a-i proteja. Vor fi în teritoriu unele dotări care ţin de uniformă, ca şi veste sau alte mijloace de protecţie. Vom avea camere de luat vederi care înregistrează şi audio şi video, orice interacţiune între poliţist şi cetăţean. Camerele de luat vederi le-am achiziţionat, pentru pistoale am semnat contractul. O să vedeţi cât de curând că poliţiştii vor arăta altfel. Vom continua pentru că uitaţi ce se întâmplă. Este o necesitate pentru toată lumea.

Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Reddington 22 Jul, 2020 07:21 ok, arata bine uniformele de OMV prezentate. Pentru polițiști ce uniforme noi au?
  • gogo 16 Jul, 2020 14:50 Si n-am priceput ce-i cu salopetele alea. Nu-i diferenta intre un muncitor si politie