Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandate europene de arestare, depistate de IPJ Constanţa şi IPJ Tulcea

ro

26 Jul, 2019 12:34 1705 Marime text
Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat doi bărbați care erau urmăriți internaţional pentru săvârșirea unor infracțiuni pe teritoriul Spaniei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.
 
Astfel, la data de 25 iulie a.c., poliţişti de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, sprijiniți de polițiști din cadrul I.P.J. Tulcea, au depistat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Mangalia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Spania.
 
Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de persoane și proxenetism pe teritoriul statului spaniol.
 
În aceeași zi, poliţişti de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia, au depistat un bărbat, de 29 de ani, din Medgidia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile spaniole pentru comiterea infracțiunii de amenințare.
 
Pentru depistarea acestora, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Primul bărbat a fost prezentat Curții de Apel Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța în vederea extrădării către autorităţile spaniole, conform procedurilor judiciare polițienești în materie penală.
 
Al doilea bărbat a fost prezentat Parchetului Curții de Apel Constanța care a decis continuarea cercetărilor cu autorul în stare de libertate, transmite IPJ Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii