Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista (incompleta) a politistilor beti

ro

22 Jun, 2009 02:12 9016 Marime text

cap_2.jpgPână în prezent, şapte cazuri ale unor poliţişti care conduceau sub influenţa alcoolului au fost făcute publice

Cazul fostului poliţistul din cadrul Secţiei 2, care a ucis un pieton în timp ce-şi conducea maşina beat mort, nu este, din păcate, unul singular. De-a lungul timpului, mai mulţi agenţi încadraţi în Ministerul Administraţiei şi Internelor au fost prinşi beţi la volan, poliţiştii de la Rutieră reuşind, nu o dată, să prevină vreo catastrofă. 

În continuare, vă prezentăm o listă, incompletă ce-i drept (dat fiind că niciodată nu vor fi cunoscuţi toţi poliţiştii care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice), a oamenilor legii prinşi de colegii lor în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului. Cap de afiş, în ordinea cronologică a celor care au făcut de râs uniforma de om al legii, este un poliţist de frontieră sătmărean, venit pe litoral să se instruiască la Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Poliţiei de Frontieră Constanţa. În urmă cu doi ani, mai precis, pe 6 martie 2007, agentul Radu Gheorghe Roja, aflat în timpul liber, a fost protagonistul unui accident rutier care, din fericire, nu s-a soldat cu victime. Concret, în noaptea de 5 spre 6 martie, în jurul orei 1.30, Roja îşi conducea nepăsător prin Mamaia maşina proprietate personală, un Ford Mondeo, SM 18 RGR. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, şoferul a pierdut controlul volanului şi şi-a înfipt Ford-ul în pilonii care demarcau cele două sensuri de mers din zona barierelor de la intrarea în staţiune. Testul cu aparatul Drager a indicat pentru poliţistul de frontieră o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Identitate „la secret"

N-a trecut nici jumătate de an de la isprava lui Roja, că un alt om al legii a fost implicat într-un eveniment rutier, tot pe fondul consumului de alcool. La sfârşitul lunii iulie 2007, un agent din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a lovit un autoturism Seat când încerca să iasă din parcarea clubului de bowling Imperial, din zona Tomis Nord. Martorii incidentului au povestit, la acea vreme, cum poliţistul, împreună cu un prieten, s-au ridicat ameţiţi bine de la o masă şi au intrat într-un Logan albastru, cu numărul CT 07 GHN. Când a vrut să pornească maşina, agentul a lovit un Seat parcat în spate şi a fost la un pas de a intra şi într-un jeep. Mai mult, când proprietarul Seat-ului a venit să-i ceară socoteală, lucrătorul IPJ i-ar fi replicat arogant că oricum nu o să i se întâmple nimic, pentru că lucrează în sistem. Şoferul Seat-ului s-a deplasat singur la Poliţia Rutieră pentru a raporta incidentul, dar, potrivit martorilor, conducătorul auto care a provocat tamponarea a fost adus de o maşină de poliţie. Etilo-testul a stabilit că şoferul Logan-ului avea o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce în sânge alcoolemia era de 1,60 la mie. Identitatea poliţistului nu a fost dezvăluită. Pe 6 februarie 2008, agentul principal Dumitru Fecioru, din cadrul Secţiei 2, nu numai că s-a înfipt cu maşina într-un gard, dar a sărit să-i bată pe martorii incidentului. Pentru a-l calma, colegii lui au fost nevoiţi să-i pună cătuşele. În urma testului cu aparatul Drager, s-a stabilit că poliţistul avea o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform faptelor raportate de anchetatori la momentul respectiv, în seara cu pricina, agentul principal Fecioru s-a urcat la volan după ce băuse toată noaptea cu prietenii săi. Ajuns în faţa unui gang lat de circa jumătate de metru, poliţistul a apreciat că ar putea trece prin el. Ghinion, însă. Aşa-zisul om al legii şi-a înfipt maşina într-un gard, fără ca el să păţească ceva. Nervos nevoie mare, Fecioru a început să-i ameninţe pe curioşii care se strânseseră în zonă şi care văzuseră incidentul. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţie. Pentru a-l linişti pe şoferul beligerant, colegii lui au fost nevoiţi să-l încătuşeze. În urma incidentului, poliţistul a fost retrogradat.

nicolae_norel_munteanu_politist_beat.jpgSuspendat pe pod

În luna mai 2008, un alt agent a fost prins beat mort la volan, având o alcoolemie de 1,15 la mie. Dan Chiriţescu, din cadrul Poliţiei Murfatlar, a avut curajul să se urce la volan după ce băuse toată noaptea într-un club, cu nişte amici. Întâmplarea s-a petrecut pe 4 mai 2008, în zona podului din Medgidia. Aflat într-o stare avansată de ebrietate şi conducând cu viteză pe un carosabil umed, agentul Dan Chiriţescu a pierdut controlul volanului după ce a trecut printr-o baltă. Autoturismul pe care-l conducea s-a răsucit, s-a lovit de bara de protecţie şi a rămas suspendat pe pod. Din fericire, nu au existat victime, toţi pasagerii, inclusiv şoferul, scăpând doar cu răni uşoare. Următorul loc pe lista incompletă a poliţiştilor îi revine lui Florin Barbu, care era agent la Poliţia Dobromir, unde ajunsese prin transfer de la Poliţia de Frontieră. Agentul Barbu a fost anchetat în luna august 2008, după ce a fost găsit sub influenţa băuturilor alcoolice, lângă maşina sa. După ce a ieşit din tura de noapte, omul legii s-a urcat la volan, cu intenţia de a merge acasă. Imediat după ieşirea din localitatea Murfatlar, poliţistul a trebuit să oprească maşina din cauza unor defecţiuni tehnice. Vrând să vadă ce se întâmplă cu motorul, omul legii s-a ales cu mai multe arsuri pe braţe, provocate de apa clocotită. În acel moment, i s-a făcut rău şi a avut nevoie de ajutor pentru a se întoarce acasă. La vremea respectivă, reprezentanţii IPJ Constanţa au precizat că poliţistul a stat circa trei ore pe marginea drumului, iar în acest răstimp, potrivit spuselor agentului, nu a găsit pe nimeni care să-l ajute să-şi repare maşina. Ulterior, omul legii a declarat că, în timp ce aştepta ajutorul, a băut un bidon de bere pe care-l avea în autoturism. Pe 12 decembrie 2008, un alt poliţist de frontieră a fost depistat în timp ce-şi conducea maşina sub influenţa băuturilor alcoolice. Echipajele Poliţiei Rutiere aflate într-o acţiune au intervenit pentru a ajuta un coleg care „dăduse" peste un şofer beat şi recalcitrant. Beligerantul era nimeni altul decât Dorian Orez, un agent din cadrul Poliţiei de Frontieră Hârşova care, în seara cu pricina, după ce că a fost prins conducând sub influenţa alcoolului, a refuzat să sufle în fiolă şi a făcut ditamai tărăboiul, fluturându-le prin faţă colegilor de la Rutieră calitatea sa de om al legii. În maşina poliţistului, CT 03 UTY, alături de el se aflau soţia şi copilul lui. În cele din urmă, Dorian Orez a suflat în fiolă, iar testul a indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel mai recent caz de poliţist aflat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice este cel al fostului agent Norel Nicolae Munteanu, din cadrul Secţiei 2, care a lovit mortal un pieton, în zona Hanului Piraţilor. Fostul poliţist este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

{mos_ri:politist beat,politisti beti}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 15 Mar, 2010 10:42 de-ati stii voi de cate ori a fost prins beat Croitoru Adrian in timpu serviciului si a fost iertat
  • Benchea Valentin 28 Dec, 2009 22:01 Politia M.Ciuc (un politist)mea facut dosar penal pentru ca am condus 100m cu o alcoolemie de 0,65 an aer expirat,din cauza ast eu am pierdut 65000 euro deoarece nu am mai putut desfasura activitatea antrun ritm normal la firma mea,mai multi oameni am trimis an somaj,an acet caz am pirdut eu si statul Roman,salariile mari pe care primesc polisti provin din taxele firmelor.Multumesc lui Dumnezeu ca anca mai sant sanatos dupa atata timp fara sa conduc.Razbunarea mea va fi una simpla,o sa cumpar un tir pe care o sa pun postere cu politistii de la circulatie din M.Ciuc prinsi an flagran.Din clipa an care meam vandut afacerea si imobilele pe care le am, ma ocup numai de politistide la circulatie din orasul meu cu acte an regula.
  • ....... 10 Jul, 2009 08:35 BRAVO ASA SE FACE AN ROMANIA ! BEA POLITIA LA VOLAN DAR NOI CONDUCATORII DE AUTO ?...