Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul galeriei Farul, condamnat pentru Steaua

ro

10 Jul, 2010 00:01 6908 Marime text

3_mihailescu_-_sorin_mihailescu___.jpgPremieră în lumea fotbalului: lider de galerie, condamnat pentru comercializare de produse contrafăcute cu însemnele cluburilor adverse. Sorin Mihăilescu, liderul galeriei FC Farul, devenit celebru pentru ieşirile sale mai degrabă violente din timpul meciurilor de fotbal, a fost găsit vinovat de prejudicierea SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, respectiv a FC Dinamo Bucureşti.

Prin sentinţa pronunţată de Tribunalul Constanţa, liderul suporterilor echipei constănţene a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 500 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“. Totuşi, având în vedere că individul se afla la primul conflict cu legea penală, judecătorii au decis să suspende condiţionat executarea pedepsei amenzii penale, termenul de încercare fiind de un an. Cu alte cuvinte, timp de un an de zile, liderul galeriei nu are voie să se abată de la cuvântul legii sau să mai facă vreo boacănă, în caz contrar, riscând să-i fie revocat beneficiul suspendării executării pedepsei. Foarte interesant, instanţa a respins ca nefondate pretenţiile SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, care se constituise parte civilă în proces, solicitând suma totală de 12.596 de lei, din care 6.300 de lei reprezentau daunele morale. Nedorind să urmeze exemplul Clubului Steaua, FC Dinamo Bucureşti nu s-a constituit parte civilă în proces, deşi a estimat că prejudiciul cauzat de Mihăilescu ar fi fost de 3.050 de lei. În plus, obiectele contrafăcute puse în circulaţie de firma lui Sorin Mihăilescu vor fi distruse, potrivit sentinţei Tribunalului Constanţa. Totuşi, deşi i-a fost suspendată condiţionată amenda de 500 de lei, Mihăilescu tot a ieşit şifonat din proces, fiind obligat la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 900 de lei, adică aproape dublul amenzii. Liderul galeriei FC Farul a fost trimis în judecată în vara anului trecut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care l-au acuzat de comercializare de produse contrafăcute, în formă continuată.

Povestea prejudiciului

Potrivit procurorilor, Mihăilescu este administrator al SC Delfin Sport SRL Constanţa, iar în 2005 a mai fost cercetat penal, tot pentru comercializare de produse contrafăcute, însă ancheta s-a finalizat cu aplicarea unei amenzi administrative. Potrivit datelor de la dosar, în vara anului 2007, bărbatul a fost depistat de poliţişti în timp ce comercializa produse contrafăcute, care aveau inscripţionate semne distinctive ale unor mărci protejate. Anchetatorii susţin că, pe 27 iunie 2007, poliţiştii au descoperit un stand amplasat în Satul de Vacanţă, unde doi tineri comercializau mai multe articole de îmbrăcăminte, şepci şi steguleţe care purtau însemnele FC Dinamo Bucureşti, FC Steaua Bucureşti, Poli Timişoara, Universitatea Craiova, AC Milan, Internazionale Milano, Real Madrid şi Rapid Bucureşti. Din cercetări, a reieşit că vânzătorii nu deţineau acordul titularilor mărcilor respective, iar cei doi au declarat că produsele îi aparţin lui Sorin Iulian Mihăilescu, bărbatul aducând în fiecare dimineaţă marfa la stand. Liderul galeriei FC Farul s-a prezentat şi el şi le-a declarat poliţiştilor că doar produsele inscripţionate cu „Steaua“ îi aparţin, restul nefiind ale sale. Toate produsele au fost ridicate de anchetatori şi depuse în camera Corpuri delicte. Incidentul părea să se fi oprit aici, numai că, după nici măcar o lună, cei doi vânzători au fost prinşi de poliţişti, în acelaşi loc, comercializând produse contrafăcute. Din nou, Mihăilescu a venit la stand, la cererea poliţiştilor, şi a declarat că nu poate prezenta documente privind acordul titularilor mărcilor respective. În plus, microbistul a declarat că produsele respective făceau parte din stocul pe care îl avea încă de pe 27 iunie 2007 şi că a continuat comercializarea acestora pentru că a investit o sumă mare pentru achiziţionarea acestora şi nu doreşte să-şi piardă banii.

mihailescu_-_sorin_mihailescu_2.jpgDelfin Sport, pierderi pe linie

Conform informaţiilor afişate pe site-ul Vrajitorul.eu, firma Delfin Sport SRL a fost înfiinţată în ianuarie 2003, activitatea principală fiind reprezentată de „comerţ cu amănuntul în magazine specializate, cu alte produse neclasificate în altă parte (comerţ cu amănuntul în magazine specializate, cu echipamente de birou, calculatoare şi software standard, echipamente de telecomunicaţii, ceasuri de mână, ceasuri de masă)“. În prezent, firma se află în funcţiune, dar nu are depus bilanţul contabil pentru anul 2008 la Registrul Comerţului. Cu un capital social de 200 de lei şi doi angajaţi, firma a avut o cifră de afaceri de aproape două miliarde de lei vechi, în 2008, datele oficiale arătând că este vorba despre 190.235 de lei. Totuşi, profitul net, dar şi cel brut au fost zero, iar pierderea a fost de 29.173 de lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii