Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova, precizări despre cazul celor doi turiști ucraineni atacați de urs, în zona Castelului Peleș

ro

05 Dec, 2021 12:33 1556 Marime text
  • Bărbatul a prezentat plagă prin sfâșiere la nivelul unui membru superior și inferior, iar femeia, plagă la nivelul unui membru inferior.

ISU Prahova dorește să aducă în atenție următoarele precizări, referitor la incidentul semnalat sâmbătă, 4 decembrie, în urma căruia doi turiști ucraineni au fost atacați de un urs, în zona Castelului Peleș.


 
„Aseară, în jurul orei 18.19, în urma unui apel la 112, dispeceratul comun a fost anunțat referitor la un incident, în urma căruia 2 turiști din Ucraina au fost atacați de un urs în zona Castelul Peleș.
 
Apelul a venit din București de la un prieten al celor doi turiști. Ulterior, la ora 18.22, un alt apel a venit de acesta data de la unul dintre cei doi turiști care făcea referire „la două persoane care sângerează la mână”.
 
Imediat, conform procedurii în care sunt implicate animale sălbatice, a fost inițiat un mesaj RO-Alert de avertizare a populației din perimetrul Castelului.

La fața locului, a fost mobilizată o ambulanta SMURD care a acționat pentru acordarea primului ajutor celor doi turiști.

Menționam că echipajul nu este cunoscător de limba engleză și nu a reușit să comunice cu cei doi, astfel încât nu au fost obținute informații suplimentare despre incident.
 
Ulterior, turiștii au fost predați unui echipaj de la SAJ”, potrivit ISU Prahova. 



Bărbatul a prezentat plagă prin sfâșiere la nivelul unui membru superior și inferior, iar femeia, plagă la nivelul unui membru inferior.




Amândoi au fost predați echipalului SAJ în stare de conștiență.

Sursa foto: Pexels.com/ ArtTower 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii