Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Un minor s-a înecat în apele din Bihor. Cum ar fi putut fi evitată o astfel de tragedie?

ro

24 Jul, 2023 12:14 673 Marime text

Sursă foto: ISU Bihor
  • Sâmbătă pe 22 iulie 2023, în apele din Bihor și-a pierdut viața un adolescent, ultima tragedie producându-se sâmbătă, pe raza comunei Tinca.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Bihor, luni, pe 17 iulie 2023, un bărbat a fost scos fără suflare, de pompieri, din Crișul Repede, în zona Barajului Ioșia, din municipiul Oradea, iar câteva zile mai târziu, un adolescent aflat la scăldat și-a pierdut viața în apele Crișului Negru.
 
În seara zilei de sâmbătă, 22 iulie 2023, în jurul orei 19:15, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate, pe raza localității Tinca, pentru salvarea unui adolescent din Crișul Negru, acesta fiind văzut dispărând sub apă.
 
La locul indicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana“ la județului Bihor a mobilizat operativ, echipajele de căutare-salvare de la înec ale Gărzii de Pompieri Tinca și Detașamentului de Pompieri Salonta, echipajul de pompieri paramedici al Gărzii Tinca și autospeciala SMURD de intervenție a medicului de urgență.
 
În urma căutărilor efectuate cu bărcile, echipamentele și accesoriile din dotare, specifice unor astfel de misiuni, pompierii au găsit adolescentul și l-au adus la mal,  predându-l echipajului de paramedici, care a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare.
 
Din nefericire, minorul, în vârstă de 17 ani, nu a mai putut fi salvat.
 
Astfel de tragedii survin, din nefericire, în fiecare an pe timpul verii, în județul nostru! Suntem conștienți că zilele caniculare îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot, a precizat ISU Bihor.
 

„În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot fi prinse într-un curent de apă, pot avea crampe musculare sau pot obosi.“

 
Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului! Este foarte important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul, nu aveți garanția că ceva rău nu se poate întâmpla!
 

„Explicați-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism.

  • Respectați avertizările privind interzicerea scăldatului!
  • Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia! “, a mai adăugat sursa citată.

Citește și:

Un bătrân de 70 de ani s-a înecat în stațiunea Mamaia din Constanța! Cum putea fi evitată această tragedie

Accident între două dube pe DN1 în Bihor! Impactul s-a soldat cu trei victime (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii