Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:47 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata Cristinei Gherghişan, director adjunct al APIA Tulcea

ro

14 Aug, 2015 00:00 2085 Marime text
Tribunalul din Tulcea a dat undă verde pentru începerea judecăţii dosarului în care Cristina Gherghişan, director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Tulcea, a fost deferită Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei. Gherghişan este suspectată de trei infracţiuni de luare de mită, iar în cauză au mai fost trimişi în judecată Traian Grigore, Mariana Rece şi Toader Sandu, pentru dare de mită.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Tulcea a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Cristina Gherghişan şi Mariana Rece ca nefondate, constatând „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 142/P/2014 al DNA, Secţia de combatere a corupţiei, privind pe inculpaţii Gherghişan Cristina, trimisă în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, Grigore Traian, Sandu Toader şi Rece Mariana, toţi trei pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală“. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-i pe cei patru inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus. Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

„Plicul cu bani“ 

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în ziua de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 de lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu“. „La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina a primit de la acelaşi administrator un plic ce conţinea o sumă de bani. În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit de la inculpata Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri, şi a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie.

Un smartphone 

„În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în aceeaşi calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu. Concret, inculpata Gherghişan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi“, potrivit rechizitoriului. În prezenta cauză, DNA a efectuat percheziţii la Tulcea, Constanţa şi Galaţi.
 
Citeşte şi 
 
Percheziţii la Constanţa
Cristina Gherghişan, director adjunct la APIA Tulcea, deferită Justiţiei pentru luare de mită (documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii