Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa Cristina Gherghişan, director adjunct la APIA Tulcea, deferită Justiţiei pentru luare de mită (documente)

ro

12 Jun, 2015 00:00 5273 Marime text
Cristina Gherghişan, director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea, a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei. Cristina Gherghişan este suspectată de trei infracţiuni de luare de mită, iar în cauză au mai fost deferiţi Justiţiei Traian Grigore, Mariana Rece şi Toader Sandu, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în ziua de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 de lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu“. „La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina a primit de la acelaşi administrator un plic ce conţinea o sumă de bani. În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit de la inculpata Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri, şi a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu“, conform DNA.
 
„În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în aceeaşi calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu. Concret, inculpata Gherghişan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie. În cauză au fost efectuate percheziţii la Tulcea, Constanţa şi Galaţi.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.
 
Conform celei mai recente declaraţii de avere, Cristina Gherghişan nu are terenuri, însă deţine împreună cu soţul un apartament în Tulcea, în suprafaţă de 125 de metri pătraţi, bun dobândit prin vânzare-cumpărare în anul 2001. Fostul director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea conduce un Nissan Juke fabricat în 2012, are bani puşi deoparte (200.000 de lei), dar şi datorii, la Primăria Tulcea, din anul 2001, în valoare de 115.000 de lei. Cristina Gherghişan a declarat un venit anual de 44.628 de lei, în timp ce soţul, Cristinel George Gherghişan, director general al Autorităţii Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a adus în casă 54.500 de lei.
 
Conform datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, consultat pe data de 11 iunie 2015, Cristinel George Gherghişan apare în Biandy Decor SRL, în Conti SRL, dar şi în Energie Verde SRL, toate unităţile fiind din Tulcea.
 
SC Energie Verde SRL are sediul social în municipiul Tulcea, pe strada Păcii, în Piaţa Agroalimentară, şi se ocupă de „producţia de energie electrică“. Asociaţi persoane fizice sunt Cristinel George Gherghişan, născut la data de 30.03.1970, în Braşov, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, şi Constantin Terci, născut la data de 27.07.1971, în Tulcea, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, acesta fiind şi administratorul firmei.
 
SC Conti SRL are sediul social în Tulcea, pe strada Păcii nr. 121. Asociaţi persoane fizice apar Felicia Gherghişan, născută la data de 10.06.1949, în Pietroiu, Brăila, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, Cristinel George Gherghişan, născut la data de 30.03.1970, în Braşov, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, acesta fiind şi administratorul firmei. Conti SRL are ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat şi al articolelor de uz casnic n.c.a., în magazine specializate“.
 
SC Biandy Decor SRL are sediul social în municipiul Tulcea, pe strada Miron Costin nr. 2, bloc Plomba. Asociaţi persoane juridice sunt Gina Gherghişan, născută la data de 25.06.1976, în Focşani, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, şi Cristinel George Gherghişan, născut la data de 30.03.1970, în Braşov, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%. Administratorul unităţii este Gina Gherghişan. Biandy Decor SRL are ca obiect de activitate „fabricarea de mobilă pentru bucătării“. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la Cristinel George Gherghişan cu privire la dosarul mai sus precizat, însă acest lucru nu a fost posibil.
 
Sursa foto: ziaruldelta.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii