Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam. Căzuţi la datorie. 23 iunie 2010. A fost jale mare. Armata română a pierdut doi militari în Afganistan. Din ce batalion făceau parte

ro

23 Jun, 2018 05:04 7015 Marime text
Astăzi se împlinesc opt ani de când, la data de 23 iunie 2010, ora 14.30 (ora României), doi militari din Batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan, au căzut la datorie.
 

Sergentul major Dan Ciobotaru şi caporalul Paul Caracudă executau o misiune de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar.
 
La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. În urma deflagraţiei, cei doi militari şi-au pierdut viaţa.

 
Sergentul major Dan Ciobotaru, promoţie 2007, avea 28 de ani şi era necăsătorit.

Caporalul Paul Caracudă, în vârstă de 36 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1996, era căsătorit şi avea doi copii.

Ministrul apărării naţionale a acordat gradul de sublocotenent post-mortem celor doi militari care şi-au sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul apărării a înaintat Preşedintelui României propunerile de decorare a sublocotenenţilor post-mortem Dan Ciobotaru şi Paul Caracudă cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.


Sublocotenentul (pm) Paul Caracudă este înmormântat în Cimitirul Municipal din Braşov, pe Aleea Eroilor, iar sublocotenentul (pm) Dan Ciobotaru, în Cimitirul din curtea Bisericii, sat Pinu, comuna Brăeşti, judeţul Buzău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii