Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eroii Vasile Claudiu Popa și Adrian Postelnicu, comemorați. Mesajul Forțelor Navale Române

ro

22 Sep, 2020 16:40 2500 Marime text
  • Sublocotenent (pm) Vasile Claudiu Popa și sublocotenent (pm) Adrian Postelnicu s-au stins din viață în anul 2013.

Forțele Navale Române îi comemorează astăzi pe sublocotenent (pm) Vasile Claudiu Popa și sublocotenent (pm) Adrian Postelnicu, eroi decedați în urmă cu șapte ani.

Cinste și onoare memoriei lor!

Astăzi, 22 septembrie, îi comemorăm pe eroii noștri, sublocotenent (pm) Vasile Claudiu Popa și sublocotenent (pm) Adrian Postelnicu, pe care i-am pierdut, în urmă cu șapte ani, pe timpul executării unei misiuni specifice forțelor speciale, în Teatrul de Operații din Afganistan.

Eroul sublocotenent (pm) Vasile Claudiu Popa a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul 2006, iar în numai trei ani a devenit scafandru de luptă și militar de elită al Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale (GNFOS), în cadrul căruia a urmat o pregătire exemplară, reușind să obțină numeroase brevetări specifice (scafandru, alpinist, trăgător de elită, dirijor de trafic aerian și conducător ambarcațiuni speciale).

În anul 2011, a participat pentru prima oară la o misiune în Teatrul de Operații din Afganistan, pe care a îndeplinit-o cu succes și, împreună cu camarazii săi, a primit aprecierea țării noastre și a partenerului american.

Curajul și profesionalismul, de care a dat întotdeauna dovadă, l-au determinat să participe la o nouă misiune în Afganistan, pentru a îndeplini rolul de instructor în vederea instruirii militarilor din forțele de securitate afgane.

Eroul sublocotenent (pm) Adrian Postelnicu a depus jurământul militar în anul 1999, fiind militar în termen la Clubul Sportiv al Armatei STEAUA din București, ca sportiv de performanță în disciplina Rugby.

Calitățile sale deosebite de sportiv și dorința de a deveni militar profesionist au stat la baza încadrării sale, în anul 2004, ca scafandru de luptă la Forțele Speciale din cadrul Forțelor Navale.

În cariera sa exemplară, a absolvit o serie de cursuri, în urma cărora a obținut specializări de scafandru, trăgător de elită, specialist EOD, alpinist, dirijor de trafic aerian și conducător ambarcațiuni speciale, iar datorită ascensiunii sale profesionale a fost trecut în corpul subofițerilor în anul 2009.



În anul 2013, acesta a fost selecționat pentru a participa la prima sa misiune în Teatrul de Operații din Afganistan.

Cei doi eroi au fost decorați cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

 #EroiiNuMorNiciodată, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Forțelor Navale Române.


Sursa foto: Facebook (Forțele Navale Române)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii