Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:03 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam. Căzut la datorie. Este ultimul militar decedat în teatrele de operaţii. A trecut un an de-atunci

ro

15 Sep, 2018 02:53 2316 Marime text
Sublocotenentul (pm) Mădălin Stoica a căzut la datorie pe data de 15 septembrie 2017 în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. 

La propunerea ministrului apărării naţionale, Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat post-mortem pe sublocotenentul Mădălin Stoica cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul manifestate sub culorile drapelului naţional, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operaţii din Afganistan. 

Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Mai facem precizarea că toți trei militari făceau parte din componența unei unități militare din Buzău.

Mădălin Stoica este înmormântat în Cimitirul Eroilor din Buzau.

Anul trecut, în cadrul unui eveniment festiv organizat de Ziua Armatei, la Consiliul Județean Buzău, sublocotenentul post mortem Mădălin Stoica, a fost desemnat de către consilierii județeni Cetățen de Onoare al Județului Buzău.

Distincția a fost acordată la finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean la care au mai participat Prefectul județului, Carmen Ichim și comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul de brigadă Gheorghiță Vlad.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a oferit fiicei militarului căzut la datorie o bicicletă iar familiei un ajutor financiar de 5000 lei. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii