Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:19 10 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eroi au fost eroi sunt încă. Au trecut cinci ani. Mort în Afganistan. Alţi colegi ai lui au scăpat cu greu

ro

30 Mar, 2019 06:06 1247 Marime text
Era 30 martie 2014 când s-a întâmplat nenorocirea. Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuț Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu și caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu și Eugen
Valentin Pătru au fost răniți în Afganistan, în urma unui atac sinucigaș cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în mașina de luptă, conform unui comunicat, de atunci, al Biroului de Presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Sublocotenentul (p.m.) Claudiu Constantin Vulpoiu era căsătorit şi avea un copil. Era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, timp în care a mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

Potrivit MApN, militarii români din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă MRAP (rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor - Mine-Resistant Ambush Protected), pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Sublocotenentul post-morterm Claudiu Constantin Vulpoiu, decorat de preşedintele Traian Băsescu post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler, cu însemn de război, a fost înmormântat, cu onoruri militare, în Cimitirul Sineasca din Craiova.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii