Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam. Au trecut cinci ani. Doi militari din Forţele Navale căzuţi în Afganistan. Unul era din judeţul Constanţa. Cum s-a întâmplat

ro

22 Sep, 2018 02:05 2489 Marime text
Astăzi, 22 septembrie,  se împlinesc cinci ani de când au murit, în Afganistan, sublocotenenţii (pm) Adrian Postelnicu şi Vasile Claudiu Popa.

Membru al Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale, Postelnicu, a căzut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului.

Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, în vârsta de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2009.

Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

A fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de razboi, pentru militari.

Este înmormântat în cimitirul din comuna Corbu, judeţul Constanţa.
 
Membru al Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale, Popa, a căzut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului.

Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, în vârsta de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2006.

Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

A fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de razboi, pentru militari.

Este înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia
 
Centrul 39 Scafandri organizează astăzi, începând cu ora 10.00, o ceremonie militară şi religioasă pentru comemorarea celor doi eroi, sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu și sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, scafandri militari, căzuți la datorie, în urmă cu cinci ani pe timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afganistanului, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Ceremonia se va desfășura la ansamblul comemorativ al scafandrilor din incinta instituției, unde se va oficia o slujbă religioasă de pomenire și se vor depune coroane de flori în memoria celor care și-au pierdut viața servind patria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii