Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I-ar fi furat pensia unei bătrâne Elena Simona Burusuc rămâne sub control judiciar

ro

30 Dec, 2014 15:48 1764 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au contestat decizia Judecătoriei Constanţa prin care Elena- Simona Burusuc, cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, a fost pusă în libertate. Decizia în prezenta cauză a fost luată de Judecătoria Constanţ. Elena Simona Burusuc este cercetată acum sub control judiciar, fiind obligată să nu depăşească limita teritorială a comunei Corbu, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi.
Femeia este acuzată că ar fi luat cu forţa pensia unei bătrâne, care ar fi avut o datorie la ea.

Potrivit judecătorilor de la Tribunalul Constanţa, în încheierea măsuri preventive (faza de UP)  841/2014 30.12.2014, completul de judecată a decis: „În baza art. 425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit.b Cod proc. pen., Respinge ca nefondată contestaţia declarată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva încheierii de şedinţă din data de 23.12.2014 a Judecătoriei Constanţa, pronunţată în dosar penal nr.43843/212/2014“. Decizia este definitivă.

În urmă cu o săptămână Judecătorii din cadrul Judecătoriei Constanţa, au constat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Buurusuc Elena-Simona. 

 Judecătorul camerei preliminare, Alexandru Bogdan Arhip, a  impus inculpatei respectarea următoarelor obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară, sau la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemată; b) să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Postul de Poliţie Corbu conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemată.

Totodată femii i s-a impus ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară/ instanţă; b) să nu se apropie de persoana vătămată, de membrii familiei acesteia sau de martorii din dosar şi că nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii