Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haos în a treia zi de Bacalaureat la Constanţa La Ostrov s-au primit subiectele greşite (galerie foto)

ro

30 Jun, 2011 00:00 3361 Marime text
bacalaureat_1.jpgElevii de clasa a XII-a au susţinut ieri proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Proba la matematică este principalul obstacol al elevilor de clasa a XII-a în fiecare an, iar rezultatele simulărilor din 2011 indică faptul că subiectele pun mari probleme pentru 40-60% dintre elevi. La primul subiect al probei scrise la istorie, elevii au avut de răspuns la şapte întrebări, ajutaţi de două texte despre Vlad Ţepeş şi despre Matei Basarab. Al doilea subiect a fost despre istoria Europei, mai exact perioada lui Mussolini. Elevii au avut de răspuns la şase întrebări, pe baza unui fragment dat. Subiectul al treilea a constat în elaborarea unui eseu de aproximativ două pagini despre statul român modern şi despre relaţiile internaţionale din secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea.

12 elevi au fost eliminaţi la Bac

La examenul de Bacalaureat de ieri, la proba scrisă obligatorie a profilului, la nivelul judeţului Constanţa au fost eliminaţi 12 elevi: unul de la Liceul Teoretic Decebal, şapte de la Liceul de Marină Alexandru Ioan Cuza, unul de la Grupul Şcolar Gheorghe Duca şi trei de la Liceul Teoretic Băneasa. O elevă de la Grupul Şcolar C. A. Rosetti a suferit o criză de spasmofilie, iar conform metodologiei de examen ea a susţinut proba tot ieri, de la ora 13.00, cu subiectul de rezervă extras. De asemenea, la Grupul Şcolar Ostrov, 102 elevi au primit subiecte greşite la proba de matematică a examenului de Bacalaureat. „La proba de matematică au fost extrase două subiecte M1(cu grad de dificultate mare, pentru clasele de Matematică - Informatică) şi M2 (cu grad de dificultate mai mic, pentru clasele cu profil tehnologic). Din vina delegatului permanent al Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Elena Buhaiev, comisia de Bacalaureat de la centrul de examinare Băneasa, la care este arondat şi Grupul Şcolar Ostrov, nu a fost lăsată să verifice subiectele. Din acest motiv, copiii au primit subiectul greşit, adică în loc de M2 au rezolvat M1. Am anunţat Ministerul Educaţiei, care a decis că elevii vor susţine proba astăzi (n.r. ieri), la ora 14.00, cu subiecte de rezervă", a explicat Margareta Constantin, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat. Precizăm că Ministrul Educaţiei nu a decis, deocamdată, sancţionarea comisiei de Bacalaureat care a greşit subiectele la proba de matematică.

bacalaureat_2.jpg

Vineri - ultima probă a Bacalaureatului

Bacalaureatul va continua pe 1 iulie, când elevii vor susţine proba la alegere a profilului şi a specializării. Rezultatele examenului vor fi afişate pe 3 iulie, iar pe 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 8 iulie. În perioada 11 - 15 iulie vor avea loc înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august - 7 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adrian 30 Jun, 2011 13:31 Buhaiev NU este o incompetenta, dansa nu stie un asemenea cuvant marunt aflat undeva scris mic pe o pagina a DEX-ului limbii romane, dansa se crede BARON al ISJ Constanta, si ne arata cu fiecare an ce DESTEAPTA SI CAPABILA este ea si ce afacere a facut ministerul invatamantului numind-o pe ea mai mare peste judet, dar sa stiti ca aceste (IN)COMPETENTE duc intr-un final si la exmatricularea ei din invatamant, caci fiind si profesoara de sport, are un fizic de invidiat pentru un asemenea post
  • adrian 30 Jun, 2011 13:12 Examinarea la proba scrisa pentru limba si literatura romana de Luni 27.06.2011 s-a terminat cu un macel in randul candidatilor exmatriculati din timpul examenului de catre celebra inspectoare adjuncta profesoara de sport Buhaiev Elena. D-na in cauza a venit chitita pe faptul ca cei de la frecventa redusa, veniti si de la 130 de km distanta, vor face cine stie ce aranjamente platite ca sa promoveze bacalaureatul, si s-a dat peste cap sa arate ea cat de corecta este, totul terminandu-se cu un haos si un balamuc de nedescris in cuvinte. Daca ministerul educatiei are in curtea sa asa oameni si-i trimite prin tara sa le arate regimul dictatorial pe care asa numitii inspectori il au asupra elevilor si supraveghetorilor atunci vai de viitorul tanar al tarii si marea reforma pe care actualul ministru vrea sa o faca. De trei ori RUSINE sa va fie domnilor conducatori ai invatamantului. Reflectati cu atentie ce sa intamplat la Ostrov si luati masuriile ce se impun asupra inspectorilor INCOMPETENTI si DICTATORI, care pe deasupra se mai poarta si urat cu elevii de parca ei sunt cumva sclavii lor supusi.
  • PARINTE 30 Jun, 2011 10:45 Ce inseamna sa verifice? Sa citeasca presupun, deoarece scrie pe subiect profilul matematica informatica(M1) sau real-stiintele naturii (M2).Nu trebuie sa fi matematician sa-ti poti da seama!
  • Andrei 29 Jun, 2011 23:51 Doamna aceasta Margareta COnstantin nu stie ca secretarul comisiei primeste parola si multiplica subiectele. Doamna Buhaiev era secretar? Sunteti varza!!!! Va place sa gasiti alti vinovati. ce comisie ati trimis la Ostrov? Voi sunteti principalele vinovate!!! Ar trebui sa va dati demisia in frunte cu inspectoarea aia care a dat afara un copil nevinovat, din dorinta de a avea inspectoratul foarte multi picati.
  • yo 29 Jun, 2011 23:46 ascultati la mine bine mai fratilor: 1) la 8 diminieata madam buhaev si delegatul ministerului au dat afara comisia de examen inafara de informatician care trebuia sa extraga variantele 2)conform metodologiei de bac, informaticianul impreuna cu presedintele extrag varianta dupa care aceasta se verifica de un membru al comisiei abilitat sa faca acest lucru, lucru care nu s-a intamplat la ostrov deoarece delegatul cu pricina a dat OK-ul si i-a dat ordin informaticianului sa inceapa multiplicarea! 3)nici un asistent nu este abilitat sa stie ce tip de subiect trebuia sa fie ptr ca metodologia prevede ca nici un asistent nu poate fi de materia respectiva ! 4) la sfarsitul probei ministerul a iuncercat sa-si acopere greselile fortand profesorii supraveghetori sa semneze o "Nota de Relatii"!