Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracţional organizat, destructurat de polițiștii constănțeni

ro

18 Dec, 2014 11:13 2322 Marime text

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – S.A.S., al Brigăzii Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa şi ai Serviciul de Operaţiuni Speciale au desfăşurat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, o acţiune având ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Acţiunea a debutat la data de 16.12.2014, cu punerea în executare pe raza municipiului Constanţa a 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa şi ulterior conducerea la DIICOT pentru audieri a 7 persoane.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, faţă de 3 persoane, respectiv M. E. de 41 de ani, M. E. de 19 ani,  A.B. de 34 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în ziua de 17.12.2014 Tribunalul Constanţa a dispus faţă de aceştia măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Grupul infracţional a acţionat începând cu luna octombrie 2014, prin efectuarea de acţiuni de recrutare, transportare şi primire a mai multor minore în scopul exploatării sexuale a acestora, înlesnirii prostituţiei şi obţinerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea dar şi de alte tinere, asigurându-le protecţia, găsind clienţi şi transportând victimele în vederea întreţinerii actelor sexuale contra cost.

Membrii grupului infracţional sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii