Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Herghelegiu, fostul şef de la Achiziţii Publice din Primăria Medgidia, rămâne sub control judiciar

ro

22 Dec, 2015 00:00 2353 Marime text
Gabriela Herghelegiu, fostul şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, rămâne sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, ea fiind luată ieri de Tribunalului Constanţa şi putând fi atacată la Curtea de Apel.
 
Gabriela Herghelegiu a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în toamna anului 2013, inculpata Herghelegiu Gabriela, în calitatea sa de şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) 140.000 de lei din valoarea totală a unui proiect de execuţie lucrări evaluat la suma de 7.000.000 de lei, reprezentând un procent de 2% din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunţător“.
 
„În schimbul banilor pretinşi, inculpata a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competenţă în atribuirea contractului respectiv, finanţat din fonduri europene, că îi poate determina pe aceştia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri şi, de asemenea, că se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fără întârzieri la plată. La data de 23 octombrie 2015, inculpata a primit de la aceeaşi persoană suma de 10.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Din suma pretinsă, inculpata Herghelegiu Gabriela a încasat suma de 66.000 de lei“, conform magistraţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii