Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:42 23 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Herghelegiu, trimisă în judecată de DNA Constanţa, menţinută sub control judiciar

ro

17 Feb, 2016 00:00 924 Marime text


Trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Gabriela Herghelegiu, fostul şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform rechizitoriului, „în toamna anului 2013, inculpata Herghelegiu Gabriela, în calitatea sa de şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) 140.000 de lei din valoarea totală a unui proiect de execuţie lucrări evaluat la suma de 7.000.000 de lei, reprezentând un procent de 2% din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunţător“.
 
Tot potrivit DNA, „în schimbul banilor pretinşi, inculpata a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competenţă în atribuirea contractului respectiv, finanţat din fonduri europene, că îi poate determina pe aceştia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri şi, de asemenea, că se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fără întârzieri la plată“.
 
„La data de 23 octombrie 2015, inculpata a primit de la aceeaşi persoană suma de 10.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Din suma pretinsă, inculpata Herghelegiu Gabriela a încasat suma de 66.000 de lei“, se mai arată în rechizitoriu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii