Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al Achiziţiilor Publice din Primăria Medgidia a scăpat de control judiciar

ro

10 Dec, 2016 00:00 764 Marime text
Gabriela Herghelegiu, fostul şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a scăpat de sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de Valentina Boboc, judecător al Curţii de Apel Constanţa. Gabriela Herghelegiu a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pe data 18 decembrie 2015.
 
Conform rechizitoriului, „în toamna anului 2013, inculpata Herghelegiu Gabriela, în calitatea sa de şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) 140.000 de lei din valoarea totală a unui proiect de execuţie lucrări evaluat la suma de 7.000.000 de lei, reprezentând un procent de 2% din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunţător“.
 
Tot potrivit DNA, „în schimbul banilor pretinşi, inculpata a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competenţă în atribuirea contractului respectiv, finanţat din fonduri europene, că îi poate determina pe aceştia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri şi, de asemenea, că se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fără întârzieri la plată“.
 
„La data de 23 octombrie 2015, inculpata a primit de la aceeaşi persoană suma de 10.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Din suma pretinsă, inculpata Herghelegiu Gabriela a încasat suma de 66.000 de lei“, se mai arată în rechizitoriu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii