Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:31 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele unui campion naţional, mort în Mamaia Nicolae Podoreanu, condamnat de Judecătoria Constanţa

ro

12 Oct, 2015 00:00 1131 Marime text
 

Nicolae Podoreanu, de 62 de ani, din Constanţa, a fost deferit Justiţiei pentru uciderea din culpă a lui Paul Alexandru Pavel, de 20 de ani, din municipiu.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, care a decis condamnarea lui Nicolae Podoreanu „la pedeapsa de doi ani şi trei luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă“. De asemenea, magistraţii constănţeni au decis suspendarea executării „pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 4 ani şi 3 luni“.
 
Pe durata termenului de încercare, Nicolae Podoreanu trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă“.

Totodată, Judecătoria Constanţa a obligat inculpatul la plata către stat a sumei de 1.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Amintim că, pe data de 26 septembrie 2013, Nicolae Podoreanu a condus o macara dinspre Constanţa către Năvodari. La un moment dat, spun poliţiştii, Podoreanu ar fi încercat să întoarcă macaraua peste marcajul dublu continuu, însă a lovit o motocicletă condusă de Paul Alexandru Pavel. În urma impactului, atât motocicleta, cât şi macaraua au fost distruse de incendiu în proporţie de 100%.
 
Paul Alexandru Pavel a fost fratele lui Andrei Pavel, sportiv de performanţă, fost component al grupei de cadeţi de la Club Volei Municipal Tomis Constanţa. Cu câteva luni înainte de producerea tragediei, Andrei Pavel ieşise campion naţional la această categorie de vârstă, cu ocazia turneului final desfăşurat la Dej.

Ti-a placut articolul?

Comentarii