Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:01 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale vor fi înzestrate cu submarine din Grecia? Se pare că da. Iată și de ce. Ce spune MApN. Cine a fost cu ministrul apărării în Grecia (galerie foto)

ro

16 May, 2018 05:26 7999 Marime text
În contextul vizitei oficiale în Republica Elenă, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a vizitat marți, 15 mai, Comandamentul Flotei de la Salamina, unde i-au fost prezentate facilitățile de pregătire și instruire ale Forțelor Navale Elene, precum Școala de echipaje, Simulatorul de antrenament pentru submarine, echipamente și tehnică aflate în dotarea marinarilor militari eleni, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării naționale.
 

În cadrul discuțiilor cu echipa de conducere a Bazei Navale de la Salamina, ministrul apărării naționale a evidențiat interesul părții române de a consolida cooperarea dintre forțele navale române și elene și a prezentat programele majore de înzestrare pe care țara noastră le are în vedere în domeniul naval.
 
De asemenea, ministrul Fifor a vizitat Șantierul naval Skaramagas, ocazie cu care partea elenă a prezentat instalațiile și procesul tehnologic de construcție a diferitelor tipuri de nave, inclusiv submarine.


Pe parcursul discuțiilor avute cu reprezentanții Șantierului naval au fost evidenţiate oportunităţile de cooperare ce se deschid în acest context.
 
Ce spune ministrul Mihai Fifor

 
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Apărării spune că ”în cadrul activității oficiale în Republica Elenă, am vizitat marți, 15 mai Comandamentul Flotei de la Salamina, unde am avut ocazia să vizionez atât facilitățile de pregătire și instruire precum Școala de echipaje și Simulatorul de antrenament pentru submarine, cât și echipamentele și tehnică aflate în bază.

Pe parcursul discuțiilor cu comandantul Bazei de la Salamina, am prezentat interesul părții române de a-şi consolida statutul de pol de stabilitate regională şi de furnizor de securitate şi am prezentat priorităţile Guvernului României în domeniul apărării, cu accent pe programele strategice de înzestrare pe palierul naval. 

De asemenea, am vizitat Șantierele navale Skaramagas, ocazie cu care partea elenă a prezentat instalațiile și procesul tehnologic de construcției a diferitelor tipuri de nave, inclusiv submarine.

În cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții Șantierului naval au fost evidenţiate oportunităţile de cooperare ce se deschid în acest context”.

Trebuie făcută precizarea că în acestă vizită Mihai Fifor a fost însoțit și de șeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral dr. Alexandru Mîrșu.

Sursa foto: Facebook.com/mfifor
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii