Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flacarile au cuprins manastirea lui Teodosie

ro

14 Dec, 2009 00:28 4788 Marime text
manastirea_dorna.jpgÎn cursul zilei de ieri, o parte din arhondaricul mănăstirii ridicate de Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Dorna Arini, a ars. Valoarea pagubelor produse de incendiu este de aproape 10.000 de lei.

La doar o zi de la aniversarea zilei sale de naştere, peste ÎPS Teodosie a venit ghinionul. În cursul zilei de ieri, două autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a intervenit împreună cu un echipaj SMURD la incendiul care a izbucnit la spaţiile de cazare de la Mănăstirea Gheorghiţeni, din Dorna Arini.

Potrivit purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Dan Baltaru, citat de Rompres, la sosirea pompierilor acoperişul şi încăperile de la parterul clădirii ardeau, existând pericolul de propagare a flăcărilor şi la anexele gospodăreşti şi casele din imediata apropiere. Clădirea a fost însă evacuată la timp, nicio persoană cazată la acel moment în anexa mănăstirii nefiind în pericol. Din primele cercetări de la faţa locului, se pare că la baza declanşării incendiului ar fi fost scânteile ce au izbucnit de la un coş de sobă care nu a fost bine curăţat. În urma stingerii incendiului s-a constatat că au ars acoperişul şi încăperile de la parter, dar şi mobilierul şi bunurile de uz casnic din două camere de la parter, pagubele fiind estimate la 10.000 de lei. Pompierii au reuşit să salveze anexele gospodăreşti şi casele învecinate, ale căror valoare ajungea la 300.000 de lei.

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului" a fost inaugurată în 2004 în satul natal al ÎPS Teodosie, aflat în apropierea oraşului Vatra Dornei, pe un teren proprietate privată, cu acordul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii