Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fals concurs O bătrână a fost ţepuită cu 20.000 de lei pe principiul că va câştiga 89.000 lei

ro

15 Oct, 2015 00:00 1473 Marime text


O femeie de 71 de ani din Constanţa a reclamat faptul că, în data de 9 octombrie, în jurul orei 10.22, a primit un SMS pe telefonul mobil, prin care a fost anunţată că este câştigătoarea sumei de 89.000 de lei, din partea unei companii de telefonie mobilă şi a unei  televiziuni, iar pentru detalii, să sune la un număr de telefon.
 
După aproximativ două ore, femeia a sunat la numărul de telefon indicat, unde a răspuns un bărbat care s-a recomandat a fi directorul companiei şi care a confirmat câştigul. „Directorul“ i-a spus femeii că, pentru a intra în posesia „premiului“, trebuie să trimită unei alte persoane suma de 2.400 de lei. Victima a depus la o bancă suma respectivă, în jurul orei 13.10, conform indicaţiilor primite.
 
Escrocii nu s-au oprit aici. Reclamanta a fost contactată din nou de un alt bărbat, care s-a recomandat a fi directorul băncii respective, care a solicitat să mai depună încă o dată, pe acelaşi nume, suma de 2.400 de lei, reprezentând taxe şi comisioane, ca suma câştigată să nu fie impozitată de către bancă.  Femeia nu a mai stat pe gânduri şi a trimis, din nou, suma solicitată.
 
Luni dimineaţă, reclamanta a fost contactată din nou de primul bărbat, care a mai solicitat trimiterea sumei de 16.300 de lei - comisionul pentru câştig - , fiind trimişi şi aceşti bani.
 
În cauză, poliţiştii au deschis o anchetă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii