Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ex-politist, anchetat alaturi de Iova - „regele manelistilor“, Copilu' si Cusu

ro

09 Aug, 2010 20:00 3940 Marime text

Fostul poliţist al Secţiei 5 suspectat de contrabandă cu ţigări, Bogdan Manea, şi constănţeanul presupus a-i fi fost complice, Marian Negoiţă, sunt cercetaţi, alături de nume grele ale lumii underground din capitală şi nu numai, în ancheta coordonată de procurorii DIICOT Suceava. Cap de afiş este Paul Iova, zis Ion Petrişor,  pe care presa suceveană l-a supranumit „regele maneliştilor“. Printre ceilalţi membri ai reţelei se mai numără Constantin Nistor, zis Copilu', George Tărâţă, zis Cuşu, dar şi fiul organizatorului „Miss Piranda“, Fănel Iova.

Bănuit de apartenenţă la reţeaua condusă de Iova, fostul om al legii constănţean este anchetat în stare de libertate şi fără interdicţii. Iar aceasta, în condiţiile în care nu este pentru prima dată când asupra ex-poliţistului planează suspiciuni de contrabandă cu ţigări. Din mega-reţeaua destructurată de procurorii DIICOT Suceava, cu sprijinul ofiţerilor de la Crimă Organizată din mai multe judeţe, în special Constanţa, mai face parte şi fiul „regelui maneliştilor“, Fănel Iova. Printre ceilalţi suspecţi arestaţi se numără Paul Roman, Adrian Arcadie Isopescu, Constantin Nistor, zis Copilu', Adrian Militaru, George Tărâţă, Vasile Titi Ieremciuc, Ioan Sorin Parasca, Liviu Ghiocel Zabavschi şi Mihaela Butnăraşu. Totodată, procurorii au mai cerut şi arestarea lui Mihai Ariton Bălţei, a lui Corneliu Constantin Simionovici şi a lui Relu Valentin Burlacu, însă instanţa le-a respins solicitarea. Presa regională titra despre presupuşii complici ai fostului poliţist constănţean că ar fi „oameni de vază“ ai lumii interlope din zona Moldovei, numele lor fiind binecunoscute anchetatorilor. Potrivit DIICOT, „liderul acestei grupări infracţionale a fost identificat în persoana numitului Paul Iova, zis Ion Petrişor, de 48 de ani, din municipiul Bucureşti“. De asemenea, procurorii au mai stabilit că ţigările cu pricina erau introduse ilegal în România, peste frontierele din judeţele Suceava şi Botoşani. „Probatoriul administrat până în acest moment a demonstrat că membrii grupării coordonau şi controlau direct actele materiale de contrabandă, asigurând în acelaşi timp colectarea, depozitarea, transportul şi desfacerea către comercianţii de ţigarete de pe piaţa neagră a municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Neamţ şi Covasna“. Pe parcursul anchetei, au fost confiscate circa 500.000 de pachete de ţigări de diferite mărci, din Republica Ucraina şi din Republica Moldova. Prejudiciul a fost estimat de procurori la suma de 1,1 milioane de euro. Potrivit presei locale, la judecarea recursului împotriva arestării preventive, presupusul lider al grupării, Ion Petrişor, ar fi vrut să dea declaraţii în faţa instanţei, însă în şedinţă secretă, în care accesul jurnaliştilor să nu fie permis. Fostul organizator al concursului Miss Piranda ar fi argumentat că se teme pentru viaţa soţiei sale şi de
aceea nu ar vrea să dea declaraţii în şedinţă publică. Pentru că judecătorii nu au dat curs solicitării sale, Petrişor s-a răzgândit şi s-a prevalat de dreptul la tăcere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii