Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:41 03 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment nefericit în Gorj O bucată din tavanul unei şcoli s-a prăbuşit. Ce spune directorul şcolii

ro

16 Sep, 2019 14:17 533 Marime text
O bucată din tavanul Școlii Gimnaziale din comuna Câlnic s-a desprins, astăzi, în timpul lucrărilor efectuate la acoperișul clădirii.

Din fericire, pentru că toţi elevii se aflau în pauză la momentul evenimentului, nu au fost victime, transmite gorjeanul.ro

”Săptămâna aceasta a început rău pentru copiii de la Școala Gimnazială din comuna Câlnic. O bucată mare de tavan s-a desprins, în urma lucrărilor de înlocuire a tablei de pe școală, cu toate că nu era necesară o astfel de intervenție, după cum afirmă mulți părinți și copii ce încă mai învață la acea școală! Nu sunt victime, copiii erau în pauză. Sacrificați siguranța copiilor voștri, pentru niște oameni care nu dau doi bani pe noi! Se impune demisia domnișoarei director pentru toate aceste nereguli! Părinți, luați atitudine!”, a scris Marius Daniel Pupăzan, pe pagina sa de Facebook.


Autoritățile locale au decis ca lucrările să fie efectuate, de astăzi, după cursuri. 

”Avem un proiect de reabilitare a școlii, tavanele fiind foarte vechi, din papură cu mortar. S-a desprins o bucată, în timp ce lucrau. S-a luat măsura ca, pe viitor, lucrările să se desfășoare numai în afara cursurilor de la școală. Nu era nimeni în încăpere. Erau cursuri, dar nu era nimeni în clasă. Valoarea proiectului este undeva la cinci miliarde de lei vechi, fonduri pe Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL, reabilitarea însemnând numai acoperișul, învelitoarea și cu dotări”, a declarat în presa locală, Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic. Lucrările la acoperiș vor fi continuate după ora 14.00. 

”A picat puțin din mortar, dar erau copiii în pauză, nu a fost nicio problemă. La acoperiș se lucrează, nu l-u terminat astă-vară. Erau oamenii deasupra, în pod și probabil sub greutatea lor, tavanul e mai vechi, a picat un pic de mortar. Înlocuiesc tabla. Nu a fost nicio problemă, copiii erau în pauză. Putea să fie și altceva, dar Doamne-ajută că nu a fost. S-au făcut procese verbale să lucreze după ora 14.00, când plecăm noi”, a spus Mariana Popescu, directorul Școlii Gimnaziale Câlnic, unitate la care sunt învață aproximativ o sută de copii.

 Sursă foto: Google Maps
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii