Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:01 30 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eram toţi 21 şi drapelul Fotografia, de dinaintea dezastrului, făcută în Afganistan. A fost atacul. 5 militari răniţi. Care este starea lor

ro

26 May, 2019 05:44 4493 Marime text
Înainte să plecăm în misiunea de patrulare am făcut fotografia asta, scriu pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, militarii aflaţi acum în Afganistan.

„Nu bănuia nimeni ce urma să se întâmple. Am plecat într-o misiune de patrulare mixtă cu partenerii americani. Totul părea în regulă până când... un MRAP de-al nostru a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. 

Colegii noștri, plutonierul Marian Rusu, caporalii Florin Anton și Laurențiu Ștefan, Petrică Apetroaie șifruntașul Nicolae Petcu, au avut nevoie de primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. 

Patru dintre ei au fost externați dar își continuă tratamentul și recuperarea în grija echipei medicale românești. Anton Florin este în continuare internat pentru tratament de specialitate. 

Ne este foarte greu să trecem prin astfel de incidente dar trebuie să ne continuăm misiunea.

Le suntem aproape colegilor noștri cu tot ce putem și sperăm să fie totul bine!
 
Ne uităm la fotografia asta și ne cuprinde un sentiment greu de explicat. Eram toți 21 și drapelul... Așa vom rămâne, până la capăt împreună"!

Cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, informează MApN. 

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă. 

„Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea M.Ap.N. este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor” - au transmis reprezentanții MApN.

Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30 (ora României), în Afganistan, sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.

Sursa foto: Facebook/mapn.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mishu 26 May, 2019 13:19 Ce plm cautati acolo...?!? Ce treaba aveti voi cu oamenii si tara aia...!?! Polonia a refuzat sa trimita oameni , chiar daca este in NATO...