Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drapelul de Luptă al Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” a fost decorat

ro

21 Oct, 2020 20:33 1309 Marime text


Drapelul de Luptă al Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” a fost decorat miercuri, 21 octombrie 2020, cu „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”, transmit reprezentanții Forțelor Navale Române.

Festivitatea a avut loc în Portul Militar Brăila și au participat locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Vasile Toader, comandantul Componentei Operaționale Navale și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cristian Lișman și comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur.

Leagănul Marinei Militare Române, Flotila Fluvială este astăzi păstrătoarea tradițiilor marinărești glorioase, înfăptuite prin jertfa eroilor marinari. Forțele navale fluviale ale României își au originea în flotilele Munteniei și Moldovei, care asigurau libertatea de navigație pe Dunăre, pentru navele Principatelor Române.

Astăzi, forțele fluviale ale României sunt concentrate în orașele Brăila, Tulcea și Babadag și au la dispoziție peste 30 de nave de luptă și de sprijin logistic, precum și structuri de infanterie marină, pentru a îndeplini misiuni de descurajare a acțiunilor ilegale pe fluviu și în Delta Dunării, misiuni de supraveghere a comunicațiilor fluviale și de interzicere a traficului ilicit de mărfuri periculoase în zona de responsabilitate, dar și misiuni de intervenție în sprijinul autorităților naționale.

Sursa info și foto: Forțele Navale Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii