Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:04 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doctorul premiat pentru primul transplant cardiac din România, arestat de Tribunalul Constanța (document)

ro

17 Dec, 2014 00:00 2387 Marime text
Cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța, Marius Militaru, șeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, a fost arestat preventiv, ieri, de judecătorul Lucian Lici, din Tribunalul Constanța. Militaru este cercetat pentru luare de mită, alături de anesteziștii Nicoleta și Dorin Arhire, arestați, de asemenea, preventiv. Conform DNA, Militaru ar fi pretins suma de 3.000 de lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului.

Cum s-a făcut flagrantul

Tot potrivit celor de la Anticorupție, la data de 24 noiembrie „Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a pretins de la denunțător, în legătură cu intervenție chirurgicală anterior menționată, suma de 1.000 de lei pentru sine și suma de 2.000 de lei pentru Militaru Marius“. „La data de 05.12.2014, inculpaţii Militaru Marius şi Arhire Dorin (soțul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, în legătură cu efectuarea operației chirurgicale sus menţionate, asupra denunțătorului. La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 de lei de la denunţător, ca rest al sumei de bani iniţial pretinse pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, au conchis procurorii DNA.

Militaru, căsătorit cu un medic din Ministerul Administraţiei și Internelor - Spitalul de Urgență prof. dr. Dimitrie Gerota), a fost premiat pentru efectuarea primului transplant cardiac din România și este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. În anul 1998, a primit premiul Fundaţiei Spitalului de Urgenţă Bucureşti. Medicul este specialist în chirurgie cardiacă şi a vaselor mari - valvulopatii, boala coronariană, disecţii de aortă, anevrisme arteriale, transplant cardiac, asistare ventriculară, de chirurgie vasculară arterială periferică şi carotidiană, chirurgie venoasă şi angioacces (fistule arteriovenoase pentru dializă) şi de chirurgie cardiovasculară de urgenţă şi traumatologie.

Firmă din București

Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Dorin Arhire apare în SC Diana Sante SRL, unitate cu sediul social în Bucureşti, Sectorul 6, B-dul Iuliu Maniu. Arhire, născut la data de 27.05.1960, Piteşti, este asociat unic, el deținând o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%. Obiectul de activitate al firmei este „activităţi de asistenţă medicală specializată“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniel 17 Dec, 2014 08:28 Daca arestati 3 doctori eminenti pentru o atentie de 3000 lei inseamna ca a-ti luat-o razna complet