Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:34 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din cauza „năpârcii“ din New York Procurorii Anticorupţie cer al treilea mandat de arestare pentru Nicuşor Constantinescu (RECHIZITORII)

ro

19 Jul, 2014 00:00 1828 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie solicită, pentru a treia oară, arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu. Ultima cerere de acest gen a fost depusă ieri, la sediul Tribunalului Bucureşti, urmând ca, cel mai probabil săptămâna viitoare, să fie stabilit un prim termen al cauzei. De menţionat că ieri, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din Curtea de Apel Bucureşti, a amânat pentru săptămâna viitoare cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a controlului judiciar faţă de Constantinescu. Tot ieri, avocatului şefului CJC i s-a pus în vedere să depună la dosar un tabel cu toate deplasările în afara ţării a clientului său în perioada în care se afla sub puterea ordonanţei procurorului şi dovezile de îndeplinire a obligaţiilor procesuale ale lui Nicuşor Constantinescu faţă de organul de supraveghere. Judecătorul a mai solicitat să se facă dovada adresei la care poate fi găsit preşedintele CJC, în prezent. În acest context, Nicuşor Constantinescu va fi citat la adresele cunoscute, mai puţin la adresa din SUA, prin mail şi telefonic, la numărul indicat.
 
Prima cerere de arestare a şefului CJC a venit din partea celor de la Anticorupţie, pe data de 20 martie. Atunci, judecătorii din Bucureşti au respins arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, acesta fiind pus în libertate sub control judiciar.
 
Pe data de 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, înlocuind măsura controlului judiciar, dispusă prin încheierea din data de 20 martie, cu cea a arestării preventive, pe o durată de 30 zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive.
 
Ieri, procurorii Anticorupţie au cerut, pentru a treia oară, arestarea preventivă a şefului CJC. Acesta se află în prezent în SUA, unde a fost operat. Ultima tentativă a magistraţilor de a-l duce în arest pe Nicuşor Constantinescu pare să aibă ca bază o filmare postată pe Internet, în care preşedintele CJC apare fumând o ţigară.

„Ce e de comentat?“

Cu privire la aceste imagini, Nicuşor a declarat, conform b1.ro, următoarele: „Ce e de comentat? O năpârcă m-a filmat pe o bancă fumând o ţigară! Deci concluzia filmului e că nu sunt bolnav, ci benchetuiesc prin restaurante?! P.S.: «Relaxarea» mea e printre capotele maşinilor! Aşa-zisa mea relaxare reprezintă un popas pe o bancă printre maşini parcate tendenţios. Textul, coroborat cu micro-imaginile postate, sugerează mincinos că de fapt eu sunt sănătos tun! Faptul că mă deplasez parţial, că mănânc sau că încă trăiesc deranjează năpârcile! Le doresc sănătatea mea!“

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii