Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dimu Polifroni, Stelian Polifroni şi Marius Safir, printre inculpaţi Şapte persoane, trimise în judecată de procurorii DIICOT Constanţa

ro

30 Nov, 2013 00:00 7414 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au finalizat cercetările în dosarul percheziţiei efectuate în 2010, la ferma numărul 3 Mamaia Sat, unde s-a descoperit o impresionantă cultură de plante ce prezentau suspiciuni a fi cannabis. Drept urmare, ieri, procurorii DIICOT au decis trimiterea în judecată a lui Marius Safir, dar şi a lui Dimu Polifroni, Stelian Polifroni, Monica Polifroni, Valentin Marian Popa, Tudor Staicu şi George Giumba. Cele şapte persoane vor fi judecate de magistraţii Tribunalului Constanţa pentru „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (Legea 39/2003 art. 7) art. 7 din Lg. 39/2003, art. 2/1 din Lg. 143/2000, art. 26 C.pen. rap. la art. 2 din Lg 143/2000”. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 16 decembrie.

Ieri, judecătorii au decis menţinerea în arest a lui Marius Safir. Acesta a atacat, cu recurs, decizia Tribunalului Constanţa, urmând ca dosarul să ajungă în atenţia Curţii de Apel Constanţa. Amintim că, la data de 22 iunie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a anunţat înaintarea către Judecătoria Constanţa a propunerii privind luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 29 zile, „a inculpaţilor Polifroni Dimu, Staicu Tudor şi Safir Marius, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, respectiv Lupuşoru Nicuşor, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la furt calificat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”. „S-a stabilit că inculpaţii Polifroni Dimu, Safir Marius, Staicu Tudor, Lupuşoru Nicuşor, sunt implicaţi în activităţi de sustragere ţiţei, din conducta magistrală Midia, Depozit Nord Constanţa, aparţinând SC Conpet SA, conductă ce traversează Ferma nr. 3 Mamaia Sat, unde se află punctul de lucru declarat al SC Pdm Star Exim SRL Constanţa, societatea administrată de inculpatul Polifroni Dimu. Pe o lungime de aproximativ 250 de metri, curtea fermei este străbătută de conducta magistrală de 24 de ţoli, în care se pompează ţiţei, parţial rafinat M3, şi care se găseşte în interior la 1,5 metri faţă de gardul împrejmuitor.
Din cercetările ce s-au efectuat, a rezultat că din incinta Fermei nr. 3 se sustrage combustibil, care ulterior este transportat cu autocamionul marca MAN, proprietar fiind Safir Marius, la rezervoarele aflate în incinta fostei SC Munca Ovidiu SA”, conform procurorilor.

Flagrant

„Având în vedere că existau date din care rezulta că inculpaţii pregătesc efectuarea unei noi tranzacţii, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a delegat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Constanţa, în vederea prinderii în flagrant a celor în cauză. În acest sens, în dimineaţa zilei de 21.06.2010, lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Constanţa - SIF i-au surprins în flagrant pe inculpaţii Polifroni Dimu, Staicu Tudor şi Safir Marius în timp ce încărcau, dintr-un rezervor, o cisternă cu produs petrolier, în cadrul unui depozit care funcţionează fără documente legale, în incinta fostei fabrici Munca Ovidiu. Cantitatea de produs petrolier identificată în cadrul depozitului în cauză şi despre care există date că provine din conducta magistrală a SC Conpet SA a fost aproximată la 75 – 80 de tone.

Concomitent cu acţiunea de prindere în flagrant, în baza unei Autorizaţii de percheziţie, s-a descins şi la Ferma nr. 3 Mamaia  Sat, situată pe DJ 226 Lumina - Năvodari, unde funcţionează un punct de lucru al SC PDM Starexim SRL, administrată de inculpatul Polifroni Dimu. Cu această ocazie, a fost descoperită o instalaţie artizanală de sustragere a produselor petroliere din conducta magistrală din apropierea fermei.
(...) Tot cu prilejul percheziţiei efectuate la ferma nr. 3 Mamaia Sat, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor au descoperit o cultură de plante ce prezentau suspiciuni a fi cannabis, fapt pentru care au sesizat BCCO Constanţa, organ competent să procedeze la efectuarea cercetărilor cu privire la acest aspect”, au conchis organele de anchetă.
Cercetaţi în acest dosar, dar şi într-o altă cauză penală privitoare tot la droguri, Marius Safir, Dimu Polifroni, Stelian Polifroni, Monica Polifroni, Valentin Marian Popa, Tudor Staicu şi George Giumba au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii