Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:00 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă la Înalta Curte pentru Radu Mazăre, Gabi Stan şi Sorin Strutinsky (rechizitorii)

ro

27 Jun, 2016 00:00 3303 Marime text


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a dat undă verde pentru începerea judecăţii dosarului în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi de omul de afaceri Sorin Strutinsky.
 
Decizia Curţii Supreme este definitivă.
 
În prezentul dosar au fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. 
 
Cauza se află pe masa Marianei Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, fost judecător din Curtea de Apel Constanţa.  
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în patru dosare, toate fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Citeşte şi

În perioada 1990 - 1991, Mariana Ghena a fost judecător stagiar la Judecătoria Tulcea, din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii