Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie a Tribunalului Constanța. Emil Alexiu, fostul asistent de la Medicina Legală Constanța, rămâne în arest preventiv

ro

13 Feb, 2017 20:36 3511 Marime text
Tribunalul Constanța a hotărât, astăzi, ca Emil Alexiu, fostul asistent de la Serviciul de Medicină Legală Constanța, să rămână în arest preventiv, pentru perioada 13 februarie-14 martie. 

Pentru termenul de astăzi, Emil Alexiu solicitase înlocuirea măsurii de arest preventiv în arest la domiciliu, însă aceasta i-a fost respinsă. 

Amintim că, luna trecută, Emil Alexiu a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi dus la arestare. Judecătoria Constanţa a respins cererea procurorilor şi a decis ca Emil Alexiu să fie plasat în arest la domiciliu. Ulterior, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a lui Alexiu.
 
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bărbatul a fost cercetat pentru mai multe infracţiuni, şi anume: „Tentativă la înşelăciune, prev. şi ped. de art. 32 din C.P., rap. la art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea cu efectuarea necropsiei, i-a solicitat unei femei (fără a obţine) suma de 1.000 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unei defuncte, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne; înşelăciune, prev şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 29.11.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 1.200 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, înşelăciune, prev. şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 30.09.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 500 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne“.

Anul trecut, Emil Alexiu, a fost implicat într-un scandal de proporţii. Totul a început după ce mama unei fetiţe care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la etajul cinci al unui imobil aflat în construcţii a susţinut că Emil Alexiu ar fi perceput suma de 1.000 de lei pentru efectuarea necropsiei.

Citește și:

Procurorii cer din nou arestarea lui Emil Alexiu, de la Medicină Legală
Interdicţiile lui Alexiu, de la Medicină Legală!
Primele sancțiuni pentru asistentul de la Medicina Legală acuzat că ar fi cerut 1.000 de lei pentru autopsie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii