Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele sancțiuni pentru asistentul de la Medicina Legală acuzat că ar fi cerut 1.000 de lei pentru autopsie

ro

07 Dec, 2016 14:29 5132 Marime text

Prima decizie în urma anchetei de la Serviciul de Medicină Legală a fost luată în cursul acestei zile. Astfel, asistentul care era de gardă pe data de 1 decembrie, Emil Alexiu și care a fost acuzat de mama fetiței care a căzut de la etajul 5 al unei clădiri în construcție că ar fi pretins suma de 1.000 de lei pentru efectuarea autopsiei, a fost mutat disciplinar în cadrul unei alte secții.

Potrivit unor informații, asistentul care a fost acuzat de Luminița Mangir că ar fi pretins bani de la aceasta pentru autopsie a fost transferat disciplinar pentru 60 de zile în cadrul Serviciului Clinic de Anatomie Patologică, în cazul său fiind derulată și o cercetare disciplinară a comisiei de disciplină a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru a stabili dacă se face vinovat de aceasta faptă și dacă se impun și alte sancțiuni în cazul său. 

„La nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa este constituită o Comisie Disciplinară care va analiza activitatea asistentului Emil Alexiu în cadrul Serviciului de Medicină Legală şi, dacă se va constata că există abateri de la conduita profesională, vor fi luate măsurile legale care se impun. De asemenea a fost sesizat Ordinul Asistenţilor Medicali în cazul asistentului Emil Alexiu.

Începând cu 8 decembrie 2016 asistentul medical Alexiu Emil nu mai activează la Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, fiind detașat pentru o perioadă de 60 de zile la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța.

După finalizarea anchetei disciplinare se vor lua măsurile legale ce se impun“, a anunțat conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii