Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimele zguduitoare de la Caracal au adus din nou în discuție modificarea Codului Penal Se adună semnături pentru reinstaurarea pedepsei cu moartea în România

ro

27 Jul, 2019 16:42 2645 Marime text
Manuel Vlăduț, reprezentant al Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații, a lansat o petiție online pentru modificarea Codului Penal și instaurarea pedepsei cu moartea. 

”In numele Legii și în memoria Luizei si Alexandrei, ucise cu sadism și sânge rece la Caracal, cer public, modificarea Codului Penal si instaurarea pedepsei cu moartea pentru crimă!” 

Manule Vlăduț a mai declarat pentru Ziarul ZIUA:

Sunt revoltat profund de ceea se întâmplă în România, de degradarea în care a ajuns societatea, de lipsa de acțiune și responsabilitate pentru tragediile care se întâmplă sub ochii noștri. Eu, ca fost militar, am văzut viața și moartea deopotrivă, am trăit momente limită, dar ceea ce are loc în prezent este inacceptabil. Am făcut această petiție în numele camarazilor mei veterani din teatrele de operații, fiindcă nu vrem ca sistemul iresponsabil, prezent pretutindeni și nicăieri, să aducă această țară în situația Afganistanului sau Irak-ului. Și nu mai putem fi părtași prin inacțiune, să privim pur și simplu, fără a face nimic, cum ne sunt omorâți copiii, cum populația alege să plece în exod, cu traista-n băț, fugind de acest sistem care nu își asumă nici o răspundere, niciodată.


Vezi petitia aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 06 May, 2020 20:37 Sunt de acord cu reinstaurarea pedepsei cu moartea în România. De iertare se ocupă bunul Dumnezeu. Omul contemporan nu poate ierta cu adevărat.