Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:32 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Racu, fostul şef al Direcţiei Administraţie Publică, va fi reaudiat în Dosarul Retrocedărilor (rechizitoriu)

ro

07 Sep, 2016 00:00 2725 Marime text
Constantin Racu, fost director al Direcţiei Administraţie Publică, bănuit de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, va fi reaudiat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
Hotărârea este definitivă şi a fost luată de Corina Cornelia Dăescu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti. Mai mult decât atât, tot în prezenta cauză va fi reaudiat şi mandatarul Răsvan Mircea Tudorache.
 
Audierile vor avea loc pe data de 22 septembrie.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti în octombrie 2008, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Magistraţii acuză 37 de persoane în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.
 
Lista inculpaţilor este deschisă, potrivit DNA, de „membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanţa: Radu Ştefan Mazăre - fostul primar al municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu - fost consilier municipal, fost şef al CJC, Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic-Investiţii, Dan Miron - fost consilier municipal şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi (fost) Bogdan Ghiţulescu, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de: abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; fals intelectual, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni“.
 
Numărul termenelor acordate în cauză se apropie de 100.

Ti-a placut articolul?

Comentarii