Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:34 20 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța, în prima noapte de stat în casă. Polițiștii și jandarmii au ieșit pe străzi

ro

09 Nov, 2020 10:00 1354 Marime text

 
  • Noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2020 a fost prima în care circulația cetățenilor în afara locuinței este interzisă între 23.00-05.00, în contextul epidemiologic actual.
  • Măsura este valabilă pe o perioadă de 30 de zile.
  • Efectivele Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și cele ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au desfășurat o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la noile măsuri anti-Covid.
  • În Galeria Foto puteți vedea mai multe imagini de la acțiune.


În cursul nopţii trecute, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

Prin această Hotărâre de Guvern, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, este resticţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.


”Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Sursa info și foto: IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii