Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:34 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectivul Spitalului Județean Constanța deplânge moartea doctorului Dumitru Octavian Unc

ro

24 Oct, 2020 12:39 3926 Marime text

Covid-19 a învins din nou!

 
Colectivul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța se desparte astăzi, cu nespusă tristețe, de un mare om, un mare doctor, un mare profesor, un mare suflet.
  
Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc a plecat, prearepede, la Ceruri, în această dimineață, în ciuda eforturilor depuse de colegii noștri.

Covid-19 a învins din nou!

Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc a fost și va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanța, din Dobrogea, din România.
 
Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mândrim peste hotare.
 
Unul dintre oamenii care a salvat mii și mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
 

Despre activitatea sa profesională este greu să povestim în câteva cuvinte.
 
„M-am iniţiat ca medic stagiar, în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Constanţa, unde am primit pentru prima oară „Acul” primei operaţii chirurgicale de la dr. Vasile Sârbu, alături de care am dobândit din dragostea de chirurgie“, spunea însuși profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc. 
 
A venit ca medic stagiar la Spitalul Județean Constanța în 1985, în 1994 a devenit medic specialist, medic primar în 1998 iar din 2011 până în 2014 a condus Clinica de Chirurgie din cadrul SCJU Constanța. A fost iubit de colegi, de studenți și de pacienți, deopotrivă.
 
Cuvintele sunt prea mici, în aceste momente grele.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate.
 
Dumnezeusă-l odihnească în pace!
 
„Zâmbetul dulce și bun l-ai ascuns/Lăsându-ne-n schimb o mare de plâns/ Și troc ai făcut pe nori doar cu El/ Luându-ți pe ascuns, pământ prentru cer” - (Dumitru Octavian Unc, Pământ pentru cer)

Citește și 

Medicul Dumitru Octavian Unc a murit!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii