Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Drumuri de ieri“, de Octavian Dumitru Unc, lansare de carte post-mortem la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“

ro

06 Aug, 2021 00:00 3334 Marime text
  • Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ organizează lansarea de carte in memoriam „Drumuri de ieri“, volum de poezie a lui Octavian Dumitru Unc.
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ organizează vineri, 6 august, de la ora 17.00, în Aula Bibliotecii, lansarea volumului de poezie al lui Octavian Dumitru Unc „Drumuri de ieri“.
 
„Remarcabil chirurg în slujba comunității, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, dispărut dintre noi anul trecut, în mod neașteptat, Octavian Dumitru Unc și-a descoperit târziu vocea lirică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean. Volumul de față este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momentele privilegiate pe care le constituite fiecare poezie în parte“, se transmite în comunicatul de presă.
 
Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca vor spune câteva cuvinte despre cartea ce urmează a fi lansată. Evenimentul va fi completat de un spectacol-omagiu. Geo Dobre va susține un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc. În continuare va fi prezentat un moment muzical de înaltă ținută, oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton).

Despre Octavian Dumitru Unc
 
S-a născut pe 15 martie 1957, în oraşul Zărneşti, judeţul Braşov, părinții săi fiind Dimitrie Unc şi Maria Unc. A terminat Liceul „Ovidius” Constanţa, în anul 1976, la clasa specială de fizică. A făcut Facultatea de Medicină Generală, IMF Bucureşti, promoția 1985. A ieșit de pe băncile facultății cu titlul de medic primar de chirurgie generală. A fost cadru didactic al Facultăţii de Medicină Constanţa. De-a lungul vieții a ocupat funcții importante în sistemul educațional, dar și în cadrul spitalelor.
A plecat dintre noi mult prea curând, lăsând în urmă o soție și doi copii: Alexandra și Andreea. Ambele fiice i-au călcat pe urme tatălui, continuând studiile univesitare în medicină. De altfel, soția sa, Victoria, este medic primar dermatologie, în Constanța. 
Volume versuri:  „Elegii euxine“ (2017), „Reverii“ (2016), „Prea dor de mamă“(2015), „Versuri pictate“(2001).  
A fost fondator și redactor şef al ziarului Sindicatului Independent al Medicilor din Constanţa „Esculap“, în 1990.
Octavian Dumitru Unc a încetat din viață pe 24 octombrie 2020.
 
Citește și:

#citeșteDobrogea: Drum lin spre lumină, doctore!

#citeșteDobrogea: Nu toţi îngerii au aripi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii