Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSAS verificat de Curtea de Conturi. Ce măsuri nu au fost implementate

ro

03 Mar, 2021 12:17 1576 Marime text
 

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) este autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică, aflată sub controlul Parlamentului României.
 
CNSAS este condus de un Colegiu. Structura organizatorică, înființarea și desființarea unor compartimente din structura sa se aprobă de către Colegiul CNSAS. Colegiul este compus din 11 membri, numiți de Parlamentul României pentru un mandat de șase ani.
 
Colegiul CNSAS în întregul său și fiecare dintre membrii săi răspund în fața Parlamentului României pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor ce le revin.

Președintele Colegiului CNSAS este ordonator principal de credite și asigură gestionarea mijloacelor materiale și bănești ale instituției.
 
În exercitarea atribuțiilor sale administrative interne, președintele Colegiului CNSAS emite ordine, convoacă și conduce ședințele Colegiului CNSAS, iar în absența acestuia, atribuțiile sale se exercită de drept de către vicepreședinte
 
Opinia de audit
 
În urma auditării situațiilor financiare ale anului 2019 a fost exprimată o opinie cu rezerve, cu paragraf de evidențiere a unor aspecte, motivată de faptul că nu au fost implementate măsurile din deciziile emise de Curtea de Conturi în anii precedenți pentru recuperarea unor prejudicii, chiar dacă entitatea a făcut demersurile necesare prin atragerea răspunderii salariaților sau foștilor salariați care, prin neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, au contribuit la producerea prejudiciilor respective.
 
Efectele nerecuperării prejudiciilor se propagă de la un an la altul în situațiile financiare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii