Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC, obligat să plătească celor de la Soti Cable Neptun peste 400.000 de lei. Procesul continuă

ro

15 Jul, 2016 00:00 2694 Marime text


Tribunalul Constanţa a admis în parte, la începutul lunii trecute, cererea formulată de Soti Cable Neptun SRL, reprezentată prin administrator judiciar Artemis Legal Insolvency SPRL şi administrator special Lucian Ionescu, în contradictoriu cu Judeţul Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa (pârâţi).
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus obligarea CJC şi a Judeţului Constanţa la plata către Soti Cable Neptun a sumei de 229.419,93 de lei, reprezentând debit principal, şi la plata sumei de 185.455 de lei cu titlu de penalităţi de întârziere calculată de la data scadentă a fiecărei facturi fiscale ce compune debitul principal şi până la data de 25 noiembrie 2015.
 
Mai mult decât atât, Tribunalul a obligat Consiliul Judeţean Constanţa şi Judeţul Constanţa la plata către Soti Cable Neptun a penalităţilor de întârziere în cuantum de 0,15%, aferente fiecărei facturi fiscale ce compune debitul principal, şi, în continuare, de la data de 26 noiembrie 2015 şi până la achitarea integrală.
 
Consiliul Judeţean Constanţa şi Judeţul Constanţa mai trebuie să achite către Soti Cable Neptun SRL suma de 3.135 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru, în cuantum de 1.135 de lei, şi onorariul de avocat, în cuantum de 2.000 de lei.
 
Zilele trecute, Consiliul Judeţean Constanţa şi Judeţul Constanţa, prin apărători, au atacat decizia Tribunalului Constanţa, la Curtea de Apel. Până la acest moment, dosarul nu a primit primul termen de judecată.   

Despre Soti Cable Neptun SRL

După cum arătam şi în ediţiile anterioare, înmatriculată în anul 1992, Soti Cable Neptun SRL are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 296. Capitalul social subscris, de 400 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale. Firma este controlată de Conpress Holding SRL, cu 25% din capitalul social, Ring Star SRL, cu 10% din capitalul social, Gabriel Sorin Strutinsky, cu 50% din capitalul social, Valeriu Mereuţă, cu 2,5% din capitalul social, şi Mihail Gheorghe Cârciog, cu 12,5% din capitalul social.
 
Administratorul special al societăţii este Sorin Lucian Ionescu, iar administratorul judiciar - Artemis Legal Insolvency SPRL. Soti Cable Neptun SRL se ocupă de alte „activităţi de telecomunicaţii“.
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma Conpress Holding SRL a fost înregistrată în anul 1994 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Dragoş Vodă, avându-i ca asociaţi persoane fizice pe: Sorin Gabriel Strutinsky (24% din capitalul social), Sanda Ciocoiu (48% din capitalul social) şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog (28% din capitalul social).
 
Administratorul societăţii, care se ocupă de „activităţi de protecţie şi gardă“, este Sanda Ciocoiu, mama finei lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Sorin Gabriel Strutinsky, cel cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, este judecat în două dosare. Într-unul, „trezorierul“ este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.
 
În cauză, Strutinsky a fost trimis în judecată de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
În cel de-al doilea dosar, Sorin Gabriel Strutinsky este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi de alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza se află pe masa Marianei Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, fost judecător din Curtea de Apel Constanţa.

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii